Incendiu la Institutul ”Matei Balș”. Primele declarații ale autorităților

Incendiu la Institutul ”Matei Balș”. Primele declarații ale lui Raed Arafat, Orlando Șchiopu și Vlad Voiculescu.

Incendiu la Matei Bals
Incendiu la Matei Bals[Sursa foto: Inquam]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Incendiu la Institutul ”Matei Balș”. Primele declarații ale autorităților, după ce un incendiu a izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală, iar patru pacienți au murit.

Incendiu la Institutul ”Matei Balș”. Declarație Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut primele declarații și a oferit detalii despre ora la care a fost făcut apelul către 112  și sosirea primului echipaj de intervenție. 

Raed Arafat a transmis că s-a intervenit rapid și toate forțele MAI au fost mobilizate.

”La ora 05:05 a fost făcut apelul la 112, iar la ora 05:13 a sosit primul echipaj, care a anunțat care este situația. Au fost trimise de la început mai multe echipaje. La ora 05:14 a fost declanșat planul roșu și au fost mobilizate mai multe forțe din parte ISU-B-IF, adică pompierii și SMURD, din partea Floreasca, partea medicală, bineînțeles și serviciul de ambulanță și din partea poliției și jandarmeriei, care a participat la intervenție.

De la început au fost informați, ministrul MAI și cel al Sănătății și la acest moment la Centrul de Coordonare de la Ministerul de Interne se află domnul ministru Bode, care urmărește și este în legătură cu noi.”, a transmis Raed Arafat.

Incendiu la Matei Bals
Incendiu la Matei Bals[Sursa foto: Captură TVR]

Citeste si: Incendiu la Matei Balș! Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, primele declarații: "Momentan nu este clar..."

Șeful Departementului pentru Situații de Urgență a mai transmis că în afară de cele patru persoane care au murit, nu sunt alte victime, iar pacienții COVID din secția care a luat foc, au fost trimiși către alte spitale din Capitală.

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

”La acest moment intervenția este finalizată, incendiul este lichidat. În afară de cele patru, nu mai avem alte persoane decedate, nu mai avem persoane în stare critică, decât cei care au avut COVID, aici vorbim de un pavilion COVID, care sunt cu boală de bază a lor și care au fost transportați. Acum rămâne problema în mâna celor care vor investiga, poliția și criminalistica și ISU” ,  a mai spus Arafat.

Momentan, nu se cunosc cauzele incendiului, iar Raed Arafat nu a dorit să se speculeze pe această temă.

Se vor stabili cauzele incendiului, la acest moment nu vom specula.”, a transmis Raed Arafat.

Incendiu la Matei Bals
Incendiu la Matei Bals[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Incendiu la institul "Matei Balș"! Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, primele declarații: "Momentan nu este clar..."

Incendiu la Matei Bals
Incendiu la Matei Bals[Sursa foto: Captură TVR]

Incendiu la Institutul ”Matei Balș”. Declarație Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu,  a răspuns întrebării unei jurnaliste și a declarat că din ce se cunoaște până în acest moment, toți pacienții au fost transferați către alte spitale din București.

„Înțelegerea noastră este că toată lumea a fost transferată. Toți pacienții au fost transferați fie în alte pavilioane, fie în alte spitale din București. Situația a fost evaluată de către medicii din camera de gardă de aici”, a declarat ministrul Sănătății.

Incendiu la Institutul ”Matei Balș”. Declarație Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca 

Purtătorul de cuvânt de la Sp. Floreasca a precizat numărul de echipaje active la fața locului și unde au fost transferate persoanele evacuate.

”La fața locului au fost 38 de echipaje de prim ajutor, 6 echipaje de terapie intensivă mobilă și 5 autospeciale de transport victime multiple. La nivelul spitalului nostru au fost mobilizați suplimentar 100 de medici și asistenți pentru a interveni dacă este cazul. La fața locului, au fost evacuate inițial 44 de persoane către spitalele Floreasca Universitar, Sf Ioan și Pantelimon, restul au fost evacuate către celelalte pavilioane ale spitalului Matei Balș. Dintre aceste 44 de persoane evacuate, două se aflau în stare mai gravă și au fost intubate”, a spus medicul Oprița.

Incendiu la Matei Bals
Incendiu la Matei Bals

Incendiu la Institutul ”Matei Balș”. Ce spune șeful ISU București

Orlando Șchiopu, șeful ISU București, a comunicat detaliile legate de incendiu și a menționat că misiunea pompierilor s-a încheiat.

”Primul apel a intrat în dispecerat la ora 5:05, primul echipaj de pompieri a ajuns la ora 5:13, adică după 8 minute. Pompierii au constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii pe o suprafață de cca 100-120 de metri pătrați, au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată cu degajări mari de fum și cu posibilități reale de extindere la etajul 1 pe fațadă. Am intervenit atât din exterior cât și din interior, s-au constituit echipe de căutare și salvare, concomitent cu echipele de localizare și lichidare a incendiului”, a declarat Orlando Șchiopu, inspector general ISU.

Citeste si: Incendiu de proporții la Institutul ”Matei Balș”. Plan roșu activat. Patru pacienți au murit carbonizați

Șeful ISU a declarat că au fost evacuate 102 persoane din pavilionul care a luat foc, iar echipajele SMURD au transportat pacienții la alte spitale.

”Am reușit să lichidăm incendiul și să evacuăm atât de la etajele superioare cât și de la parterul clădirii. În afară de cele patru persoane care sunt decedate, celelalte persoane până la un număr de 102, au fost evacuate și transportate către echipajele de prim ajutor și ulterior către spitalele desemnate. Am avut 24 de autospeciale cu apă și spumă, 4 autoscări, 4 descarcerări și 10 micrubuze pentru transport persoane.”, a declarat Orlando Șchiopu, șef ISU B-IF.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Incendiu de proporții la Institutul ”Matei Balș”. Plan roșu activat. Cinci pacienți au murit

Incendiu la Institutul ”Matei Balș”. Primele declarații ale autorităților

Tragedie în Marea Britanie! Un bărbat a murit de COVID-19 la câteva săptămâni după ce casa i-a fost făcută scrum de un incendiu

Anamaria Prodan nu recunoaște divorțul de Laurențiu Reghecampf

Calendar ortodox duminică, 20 iunie. Ce este INTERZIS TOTAL de Rusalii!

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

O nouă molimă lovește americanii. Sunt extrem de otrăvitoare. Americanii sunt îngroziți

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies