Închisoare cu executare in cazul Colectiv pentru pompierii Antonina Radu și Matei George Petrică

Procurorii și reprezentanții Ministerului Public au cerut, la ședința de luni, închisoare cu executare pentru cei doi pompieri ISU care au trecut cu vederea neregulile din clubul Colectiv și au acceptat funcționarea acestuia fără autorizație.

Distribuie pe:

fara descriere


In articol:

Astfel, Antonina Radu și Matei George Petrică sunt acuzați de abuz în serviciu și exercitare necorespuzatoare a sarcinilor de serviciu, pentru care pedeapsa poate ajunge și la 14 ani de închisoare.

Procurorii scot în evidență că pompierii, în calitate de ofițeri inspectori în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu și-au îndeplinit obligațiile cu bună știință, deși neregulile erau evidente dar trecute cu vederea.

Citeste si: Ce se mai întâmplă cu Andrei Găluț, la patru ani de la tragedia din Colectiv! Dezvăluiri

Citeste si: Statisticile morții! Colectiv, inclus în topul celor mai devastatoare incendii de club din lume, după numărul de decese

Citeste si: Ce s-a scandat aseară la marșul „4 ani de la Colectiv”: „Capul lui Arafat vrem!”

"În perioada septembrie 2014 - 30 octombrie 2015, inculpaţii Radu Antonina şi Matei George Petrică, în calitate de ofiţeri inspectori în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu bună ştiinţă nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce decurgeau din conţinutul prevederilor legale privind prevenirea şi apărarea împotriva incendiilor, deşi au luat cunoştinţă şi au constatat faptul că Clubul Colectiv din Bucureşti (care până la data de 06.10.2014 a funcţionat ca persoana juridică S.C. Music Hall S.R.L., Bucureşti, iar după această dată ca persoana juridică S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucureşti) desfăşura activităţi specifice unui club fără a deţine aviz/autorizaţie de securitate la incendiu", explicau procurorii în rechizitoriu.

Închisoare cu executare in cazul Colectiv pentru pompierii Antonina Radu și Matei George Petrică

Mai mult decât atât, cei doi ofițeri ISU au facut mai multe deplasari la Clubul Colectiv, insă nu au întocmit nici un fel de act doveditor în acest sens, nici un proces verbal de constatare și nici vreo masură astfel încât clubul să fie luat în evidența inspectoratului, deși funcționa fără autorizație, așa cum erau obligați de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

In ciuda tuturor neregulilor, cei doi ofițeri au continuat să încalce legea, întocmind în numele clubului mai multe documente referitoare la protecția împotriva incendiilor și fișe de instructaj pentru angajați.

„Mai mult, în aceeaşi calitate şi cu bună ştiinţă, cei doi inculpaţi, fiind în timpul serviciului şi contrar atribuţiilor de serviciu, au întocmit în numele S.C. Colectiv Club S.R.L. şi pentru aceasta, mai multe documente referitoare la protecţia împotriva incendiilor, respectiv plan de evacuare a persoanelor/bunurilor în caz de incendiu, dispoziţie privind organizarea apărării împotriva incendiilor, dispoziţii de apărare împotriva incendiilor, fişe individuale de instructaj în domeniul situaţiilor de urgenţă şi au instruit angajaţii societăţii în cauză pe linia securităţii la incendiu", mai spun procurorii.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate