ÎPS Teodosie, reacție vehementă privind educația sexuală în școli: „Este o anomalie. Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace!”

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie face declarații controversate despre predarea educației sexuale în școli.

Arhiepiscopul Teodosie, afirmație controversată privind educația sexuală 
Arhiepiscopul Teodosie[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a vorbit marți seara, într-o intervenție la Radio Dobrogea, despre educația sexuală în școli. „Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că se va răni”, a concluzionat Înalt Prea Sfințitul, privind unul dintre cele mai dezbătute subiecte din societatea românească.

Arhiepiscopul Teodosie, afirmație controversată privind educația sexuală în școli

ÎPS Teodosie trage un semnal de alarmă și transmite cadrelor didactice și specialiștilor să intervină pentru a opri acest demers. Îndemnul acestuia naște polemici în mediul online, unde părerile sunt împărțite în ce privește predarea educației sexuale la școală.

Citeste si: ÎPS Teodosie, despre lipsa femeilor din rolurile importante din Biserică: „Asta e condiţia ei. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”

Arhiepiscopul Teodosie, afirmație controversată privind educația sexuală 
ÎPS Teodosie[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: A murit. Angela Similea în doliu...- bzi.ro

„Nu mai sunt criterii după vârstă. Minorii, care totdeauna au fost tutelaţi de părinţi sau de tutorii lor, care nu aveau părinţi, acum se ridică această tutelă şi acest drept al părinţilor. Elevii minori au drepturi de majori. Este o anomalie.

Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni. Și de la aceste lucruri pe care nu le înțeleg și care pot fi folosite instinctual, și părinții până acum i-au păzit pe copii să nu-și dezvolte niște instincte, fiind minori, care ar putea să le aducă mari prejudicii morale și structurale, sigur elevii sunt lăsați fără o tutelă, ceea ce este imposibil de acceptat”, a declarat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

„Educatorii, psihologii, oamenii de bună credință trebuie să își spună cuvântul. Societatea are nevoie de înțelepți, fără ei intră în degringoladă,”  este îndemnul Arhiepiscopului Tomisului.

ÎPS Teodosie: „Femeia a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri!”

Nu este pentru prima dată când Arhiepiscopul Teodosie face declarații controversate. Cu puțin timp în urmă, acesta afirma că femeia nu are roluri importante în biserică din cauza „slăbiciunilor sale”.

Afirmația a ajuns și la CNCD, care a decis să nu-l sancționeze.

Citeste si: ÎPS Teodosie, despre cei care l-au reclamat la CNCD după ce a spus că nu este discriminare că femeile nu pot avea roluri importante în biserică: „Să-l dea pe Dumnezeu în judecată”

Arhiepiscopul Tomisului spunea că femeia se face vinovată de păcat și că, „dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”.   Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia.  Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, declara ÎPS Teodosie.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Barem BAC 2021 - Proba la alegere, profil uman. Grila de corectare a subiectelor la Geografie, Filosofie, Sociologie, Logică, Economie şi Psihologie, la Bacalaureat 2021

Anamaria Prodan, videoclip emoționant cu Laurențiu Reghecampf! Cum i-a impresionat pe fani

Valeriu Gheorghiță, despre obiectivul României privind populația imunizată: ”Îmi doresc să creștem rata de vaccinare”

8 zodii primesc o veste bună de mâine

BOMBA zilei! Ce reacție are a treia doză de vaccin. Se umflă pur și simplu

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Anamaria Prodan e în șoc! Reghecampf a rupt tăcerea, în sfârșit. „Va veni un moment când...”

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies