Italienii refuză să-l predea pe condamnatul Tolea Ciumac! Metoda originală prin care luptătorul a scăpat de condamnarea din România! EXCLUSIV

Tolea Ciumac nu va mai fi adus în România pentru efectuarea pedepsei de doi ani și 8 luni de închisoare, într-un dosar de contrabandă.

Tolea Ciumac
Autor: Radu Constantin

In articol:

Italienii au refuzat să-l predea pe Tolea Ciumac autorităților române, deși luptătorul este condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare pentru contrabandă. Sportivul va rămâne în Peninsulă până la încheierea condamnării, măsura aplicată în cazul lui de Curtea de Apel din Firenze fiind aceea de ”libertate controlată”.

Polițiștii au venit să-l aresteze dar ”l-au găsit plecat”

Tolea Ciumac a fost dat în urmărire cu mandat european, la sfârșitul anului 2019, după ce a fost condamnat la închisoare iar polițiștii nu l-au găsit la locuința lui din Ilfov. Fostul soț al Magdei Ciumac a plecat în Italia cu noua soție iar în septembrie anul trecut, el a fost prins de poliția italiană. Înainte ca italienii să-i pregătească actele pentru extrădare, acesta a solicitat judecătorilor din Firenze să-și execute pedeapsa în Italia, iar aceștia au acceptat. În urmă cu câteva săptămâni, Tribunalul Bacău nu a avut decât să constate faptul că Tolea nu mai are cum să-și execute pedeapsa în România, așa că a dispus suspendarea condamnării.

Tolea Ciumac
Tolea Ciumac a fost urmărit cu mandat european

Citeste si: ”Spaima lui Dan Diaconescu”, manevră de ultim moment pentru a scăpa de pușcărie! Tolea Ciumac a fugit în Italia și e dat în urmărire generală

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Cazul lui Tolea Ciumac nu este singular, ba chiar există deja o modă printre condamnații români să apeleze la justiția italiană pentru a-i scăpa de problemele penale din țară. Italienii au refuzat deja extrădarea în România a Alinei Bica, fostă șefă a DIICOT, condamnată la 4 ani de închisoare sau a omului de afaceri Dragoș Săvulescu, care avea de executat o pedeapsă de 5 ani. În practică autoritățile italiene nu s-au grăbit prea mult să de curs cererilor oficiale venite de la București în legătură cu unii condamnați și au decis ca pedepsele să fie executate acolo.

În unele cazuri, chiar, au hotărât modificarea unor astfel de condamnări.

Prejudiciu de peste 100.000 de lei în dosarul lui Tolea

”Judecători ai altor sisteme de drept apreciază că este necesară o inserție socială rapidă a persoanelor condamnate la închisoare în România și din această perspectivă, prezența lor în societate și în peisajul economic este benefic țării respective”, a explicat avocatul Alex Morărescu pentru Știrile Pro TV.

Citeste si: Tolea Ciumac, ipostază scandaloasă la piscină: ””Mă doare în... mască de COVID!” FOTO

Tolea Ciumac
Tolea Ciumac, alături de soția lui, Alina

Tolea Ciumac a intrat în atenția DIICOT în 2017, atunci când ”mascații” l-au săltat, el fiind bănuit că era la coordonarea unui grup infracțional care aducea în România țigări netimbrate și le comercializa aici. Prejudiciul stabilit de procurori era în valoare de peste 100.000 de lei.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tolea Ciumac, demonstrație de forță: ”Aici să vă văd, nu la jonglerii cu hârtia igienică!”FOTO

Magda Ciumac e distrusă de durere: ”Mamă, azi trebuia să-ți spun ”La mulți ani””

Tolea Ciumac se pensionează dacă ia bătaie din nou de la Rambo: ”Mă apuc de crescut porci”

Horoscop de weekend 14-16 Mai 2021: Scorpionii scapă de probleme, iar weekendul Peștilor este unul destinat relaxării

Calendar Ortodox 13 mai 2021. Una dintre cele mai mari sfinte ale Bisericii. Te apără de viclenia duşmanilor

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Biden, făcut șah-mat de Iran. Adevărată miză a escaladării tensiunilor dintre Israel și palestinieni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies