Klaus Iohannis a strâns gunoaie de pe râul Argeş. Mesajul preşedintelui: "Albia râului nu este groapă de gunoi"

Klaus Iohannis a strâns gunoaie de pe râul Argeş. PSD a reacţionat vizazi de acţiunea preşedintelui ţării.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Klaus Iohannis a strâns gunoaie de pe râul Argeş. Preşedintele României s-a alăturat campaniei "Let’s Do It, Romania!”.

Klaus Iohannis a strâns gunoaie de pe râul Argeş

Klaus Iohannis, preşedintele României, a participat astăzi la o acţiune de ecologizare în localitatea Dărăști, județul Ilfov, pe malul râului Argeș.

Citeste si: Clotilde Armand va depune plângere penală pentru șantaj împotriva companiei Romprest. „Vor răspunde în Justiție!”

Preşedintele ţării îi atenţionează pe cetăţeni că natura şi albia râului nu sunt gropi de gunoi. Klaus Iohannis încurajează campaniile de curăţenie şi îi îndeamnă pe oameni să aibă grijă de mediul înconjurător.

"Am venit astăzi aici ca să adunăm gunoaie, ca să adunăm gunoaie aruncate de concetățeni de-ai noștri care încă nu au înțeles, din păcate, că natura nu este groapă de gunoi. Pe drumul încoace, probabil ați observat, peste tot gunoaie, moloz la marginea drumului și cred că este momentul să o spunem foarte clar și apăsat.

Trebuie să acceptăm cu toții că marginea drumului nu este groapă de gunoi, albia râului nu este groapă de gunoi",  a declarat preşedintele ţării.

Klaus Iohannis a participat la o acţiune de ecologizare
Klaus Iohannis a participat la o acţiune de ecologizare[Sursa foto: Captură TV]

Citeste si: Mesajul transmis de Klaus Iohannis de Ziua Mondială a Mediului: ”Avem o țară foarte frumoasă, dar în multe locuri plină de deșeuri”

Citeste si: Fostul soț al Mihaelei Rădulescu, dezvăluire incredibilă despre ea: Am prins-o în pat cu...- bzi.ro

Klaus Iohannis laudă iniţiativa voluntarilor de la "Let’s Do It, Romania!” şi îi dă ca exemplu de implicare civică.

Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător. Și dacă cineva crede că faptul că locuiește în oraș nu are nicio legătură cu mediul pot să-l contrazic direct. Nu există viață sănătoasă fără un mediu sănătos. De aceea, trebuie să ne implicăm și nu, nu este suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsată de cineva care atât a înțeles.

Trebuie să facem ceva. Acest „să facem ceva” poate să aibă forma acțiunii de astăzi. Împreună cu voluntarii „Let’s Do It, Romania!”, astăzi vom aduna gunoaie aici, de pe malul Argeșului. Dar această acțiune – care este una foarte valoroasă și vreau să laud în mod expres și să apreciez această formă de implicare civică reprezentată aici de „Let’s Do It, Romania!” – este un exemplu", a declarat preşedintele citat de digi24.ro.

Klaus Iohannis a participat la o acţiune de ecologizare
Klaus Iohannis a participat la o acţiune de ecologizare[Sursa foto: Captură TV]

Iohannis îţi doreşte mai multe campanii de ecologizare

Klaus Iohannis îndeamnă autorităţile locale să organizeze acţiuni de colectare a gunoaielor prezente în natură. Preşedintele ţării îşi doreşte ca autorităţile locale să ia măsuri pentru protejarea mediului înconjurător.

"Mulți, mai ales tineri, sunt alături de noi, înțeleg nevoia unor astfel de acțiuni, însă încurajez autoritățile locale să fie și ele alături de noi. Depinde foarte mult de primar, de consilierii locali să organizeze acțiuni de colectare a gunoaielor, a deșeurilor. Depinde foarte mult de dascăli, să facă muncă de conștientizare în școală, ca tinerii să înțeleagă că locul gunoaielor și a deșeurilor nu este în natură, ci acolo unde ele se colectează. Sigur, aceste centre trebuie organizate iarăși de autorități.

Vedeți că este un întreg circuit pe care trebuie să-l avem și noi în România. Este momentul pentru acțiuni decisive și pentru a încuraja astfel de acțiuni, pentru a proteja, pentru a curăța mediul, pentru asta am venit astăzi aici, împreună cu voluntarii „Let’s Do It, Romania!”. So, let’s do it! Adică la treabă!", a încheiat preşedintele.

Reacţia PSD, după ce preşedintele Iohannis a strâns gunoaie în localitatea Dărăști

La scurt timp după ce preşedintele ţării a anunţat că va strânge gunoaie de pe albia râului Argeş, PSD a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care a criticat acţiunea lui Klaus Iohannis. Reprezentanţii PSD i-au sugerat preşedintelui să se ocupe de strângerea gunoaielor din sectorul 1, care se află într-o adevărată criză şi într-un scandal cu firmele de salubritate.

"Nu era mai simplu ca domnul Iohannis să meargă la strâns gunoaie aici aproape, în Sectorul 1, în loc să bată atâta cale până la râul Argeș?

Unde mai pui că pentru asta putea să se urce pe bicicletă, nu era nevoie să tureze motoarele diesel ale coloanei oficiale pentru „salvarea mediului", se arată în mesajul transmis de PSD pe reţelele de socializare.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Clotilde Armand va depune plângere penală pentru șantaj împotriva companiei Romprest. „Vor răspunde în Justiție!”

Mormane de gunoi langa fabrica de biscuiti! Aerul din Bragadiru e de nesuportat

Mesajul transmis de Klaus Iohannis de Ziua Mondială a Mediului: ”Avem o țară foarte frumoasă, dar în multe locuri plină de deșeuri”

Veștile sunt bune! Acesti nativi va avea parte de surprize

Schimbare totală pentru certificatul verde! Anunțul făcut în direct la Antena 3. ESTE BOMBA SERII

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Bucurie fără margini în showbiz-ul românesc. Vedeta noastră devine iar părinte. Mesajul care topește inimile tuturor

EXCLUSIV | Amintire genială a lui Rică Răducanu: „Șprițul era repriza a treia”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies