Klaus Iohannis, declarație de presă în ziua cu aproape 6.500 de cazuri noi de COVID-19: „Ne aflăm într-un veritabil val doi al pandemiei” VIDEO

Klaus Iohannis, o nouă declarație de presă la Palatul Cotroceni! Ce a transmis președintele României în ziua cu un nou record de cazuri.

Distribuie pe:

Autor: Carmen Nicoleta

Klaus Iohannis, o nouă declarație de presă la Palatul Cotroceni! Ce a transmis președintele României în ziua cu un nou record de cazuri.

 


In articol:

În ultimele 24 de ore, în România s-a înregistrat un nou record de cazuri de COVID-19. Mai exact, 6.481 de cazuri noi au fost raportate pe teritoriul țării. Președintele Klaus Iohannis a ținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni, joi, unde a anunțat că va participa la reuniunea membrilor Consiliului European, în format videoconferință. Scopul reuniunii este pentru a vorbi și a clarifica aspecte legate de gestionarea pandemiei de coronavirus.

Principalele declarații ale peședintelui:

- Peste doar câteva minute voi participa la reuniunea membrilor Consiliului European, în format de videoconferinţă. Vom avea periodic astfel de reuniuni pentru a analiza evoluția răspunsului Uniunii Europene la pandemie, cu scopul, evident, de a consolida cooperarea dintre statele membre, în vederea limitării răspândirii virusului și contracarării efectelor acestuia. Ne aflăm, din păcate, într-un veritabil val doi al pandemiei.

Citeste si: Record al infecțiilor cu coronavirus! Aproape 6.500 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Citeste si: Atenție, români. Este înșelătoria anului! Escrocii folosesc numele unei companii gigant - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

- Se înregistrează recorduri negative zilnice în majoritatea țărilor europene. La nivel european, efortul de a reduce curba infecțiilor trebuie să fie unul colectiv. Solidaritatea e cuvântul de ordine, cheia care ne va permite să depășim această încercare. Schimbul de inforații între statele membre trebuie accelerat, ca și măsurile urgente. Vom aborda elemente relevante pentru pandemie, cu accent pe achizițiile de vaccinuri și medicamente, carantină.
- Voi sublinia importanța unei bune funcționări a pieței unice și a liberei circulații în UE. Soluții sunt și le voi reaminti: rezervele de stoare RescEU, achizițiile comune
- Un alt subiect important va fi măsurile specifice de testare, izolare și carantină, dar și strategia vaccinurilor. E absolut necesară o abordare unitară prin criterii și instrumente comune pentru recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor.

klaus iohannis
Klaus Iohannis, declarație de presă în ziua cu cele mai multe cazuri de coronavirus[Sursa foto: Captură video]

Klaus Iohannis, despre vaccinarea împotriva coronavirusului la nivelul țării

„Cu privire la vaccinul anti-COVID-19, odată ce va deveni disponibil, sperăm cât mai repede, el va fi furnizat către toate statele membre. Este însă nevoie – şi voi sublinia acest lucru - de creşterea finanţării disponibile în cadrul Instrumentului pentru Sprijin de Urgenţă, pentru a permite sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinuri”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Anca Serea așteaptă al șaptelea copil?

Arafat face anunțul serii! Toți românii au voie. Decizie de ultimă oră

Avertisment dur pentru toți clienții Digi: Ați fost înșelați! Clienții sunt sfătuiți să nu mai facă acest lucru: Puteți rămâne fără bani

Vești bune. Victimele de la Colectiv primesc tratament gratuit pe viață. Klaus Iohannis promulgă legea în ziua în care se împlinesc 5 ani de la tragedie

Coronavirus România. Declarația care schimbă totul. Doctorul Monica Pop: „Nu există bolnavi internaţi în spitalele de campanie”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies