Klaus Iohannis, la Summitul NATO de la Bruxelles 2021. Președintele SUA Joe Biden, prezent pentru prima dată la reuniune

Klaus Iohannis participă luni, 14 iunie, 2021, la Summitul NATO de la Bruxelles. Joe Biden va fi prezent pentru prima dată la reuniune.

Klaus Iohannis, la Summitul NATO de la Bruxelles
Președintele SUA Joe Biden, prezent pentru prima dată la reuniune[Sursa foto: Captură YouTube]
Autor: Ioana Stan

In articol:

Klaus Iohannis participă la Summitul Nato de la Bruxelles și va susține procesul de adaptare a NATO la actualul context de securitate.

Klaus Iohannis participă la Summitul NATO de la Bruxelles

Summit Nato Bruxelles 2021
Klaus Iohannis[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: Klaus Iohannis, lege prin care elevii sportivi primesc 300 de lei de la stat

Liderii care participă la Summitul Nato de la Bruxelles vor decide asupra liniilor prioritare pe care se va fundamenta consolidarea rolului politic și militar al Alianței. De asemenea, pe ordinea de zi este trecută și negocierea unui nou Concept Strategic al Alianței, pentru că au avut loc mai multe schimbări de la momentul adaptării din 2010.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

„Președintele Klaus Iohannis va susține procesul de adaptare a NATO la actualul context de securitate, astfel încât Alianța să devină mai puternică politic și militar și va reafirma importanța NATO pentru securitatea euroatlantică și ordinea internațională bazată pe norme. Totodată, Președintele României va pleda pentru consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic aliat, în special în regiunea Mării Negre, evidențiind rolul activ al țării noastre de pilon de stabilitate și furnizor de securitate.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va susține întărirea pe mai departe a relației transatlantice, precum și decizia de elaborare a unui nou Concept Strategic. Președintele României va reafirma angajamentul țării noastre de a contribui la efortul comun al NATO, atât în plan operațional, cât și în plan conceptual și financiar, prin asigurarea, în continuare, a pragului minim de 2% din PIB pentru apărare”, transmite Administrația Prezidențială.

Citeste si: Klaus Iohannis avertizează că pericolul nu a trecut, deși campania de vaccinare merge foarte bine: „Este o falsă senzație de securitate! Nu ezitați să vă vaccinați!”

Summitul NATO de la Bruxelles este primul la care participă președintele SUA Joe Biden

Președintele SUA Joe Biden, prezent pentru prima dată la reuniune
Președintele SUA Joe Biden[Sursa foto: Captură YouTube]

Președintele Biden va participa pe 14 iunie la Summitul NATO de la Bruxelles care reunește liderii tuturor celor 30 de națiuni aliate. În timpul summitului, președintele va reafirma legătura transatlantică durabilă prin NATO și va sublinia angajamentul Statelor Unite față de Articolul 5- un atac asupra unuia este un atac asupra tuturor și va fi întâmpinat cu un răspuns colectiv.

Liderii aliați vor lansa un set ambițios de inițiative pentru a se asigura că NATO continuă să ofere securitate cetățenilor noștri până în 2030 și nu numai.

Citeste si: Donald Trump împlineşte astăzi 75 de ani! Fostul preşedinte al Statelor Unite sărbătoreşte departe de Casa Albă

"Relația Transatlantică este construită pe o bază de valori democratice comune. Puterea NATO vine nu numai din puterea sa militară, ci și din unitatea și scopul său comun bazate pe respectul pentru democrație, libertatea individuală și statul de drept, așa cum sunt consacrate în Tratatul de la Washington. În al 73-lea an, NATO este cea mai puternică și de succes Alianță din istorie. NATO s-a confruntat cu blocul comunist în Războiul Rece și oferă astăzi securitate pentru aproximativ un miliard de oameni din Europa și America de Nord. În timp ce NATO își anulează prezența militară în Afganistan după aproape 20 de ani, Statele Unite și aliații și partenerii noștri NATO vor continua să sprijine poporul din Afganistan prin asistență civilă și de securitate. Statele Unite vor continua, de asemenea, să rămână umăr la umăr cu aliații și partenerii noștri în misiunea NATO de consultanță non-combatantă în Irak.

NATO a jucat un rol esențial în coordonarea răspunsului civil la COVID-19, transportând sute de tone de provizii critice în întreaga lume și construind aproape 100 de spitale de campanie, menținându-și în același timp descurajarea și poziția de apărare. Această asistență salvează vieți și demonstrează că investițiile în apărare și consolidarea capacităților sporesc rezistența națiunilor noastre în fața tuturor tipurilor de crize, nu numai împotriva amenințărilor militare.", se arată pe site-ul whitehouse.gov.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Întâlnire de gradul zero între Joe Biden și Vladimir Putin, luna viitoare! Unde va avea loc

SUA își retrage trupele din Afganistan până pe 11 septembrie 2021, când se împlinesc 20 de ani de la declanșarea războiului. Talibanii se consideră învingători

A vrut să fie sprinten, dar nu l-au ajutat genunchii. Președintele american Joe Biden s-a împiedicat de trei ori pe scara avionului prezidențial. „A fost vântul de vină!”

Cristi Borcea o vrea pe Bianca Drăgușanu?

VESTE BOMBĂ despre PFIZER! Anunțul este cu adevărat ÎNFRICOȘĂTOR. Acum totul este clar

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Un nou Cernobîl la granița României? Explozie de proporții la o uzină secretă din Rusia

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies