Klaus Iohannis, mesaj către cetățeni, de Ziua Națională a României: "Avem o soluție atipică pentru guvernarea țării"

Președintele țării a ținut un discurs de 1 decembrie, însă nu a uitat să amintească situația actuală cu care se confruntă România.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Klaus Iohannis a ținut să adreseze câteva vorbe românilor, cu ocazia zilei de 1 decembrie și să amintească, pe aceasta cale, cât de mult s-a dezvoltat țara noastră, de la Revoluția din '89.

Șeful statului nu a ocolit nici subiectul pandemiei, care a generat o adevărată criza sanitară, în ultimii doi ani.

Citeste si: Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Guvernului format de Nicolae Ciucă

Klaus Iohannis: "1 Decembrie este despre solidaritate, despre rememorarea tuturor reușitelor și a sacrificiilor care le-au făcut posibile"

Președintele Klaus Iohannis a menționat că Ziua Națională a României ar trebui să fie sărbătorită de toți românii, de pretutindeni. Șeful statului a vorbit în cadrul discursului despre solidaritate și despre sacrificiile făcute de strămoși, pentru că țara noastră să ajungă la democrația de azi: "La fiecare 1 Decembrie, de Ziua noastră Națională, simțim aceeași emoție puternică ce ne unește în jurul unei sărbători care ne aparține tuturor, indiferent de locul în care ne aflăm. 1 Decembrie este despre cum un ideal național, visat de generații întregi, a devenit realitate în 1918.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

1 Decembrie este despre solidaritate, despre coeziune în jurul unor obiective comune, despre rememorarea tuturor reușitelor și a sacrificiilor care le-au făcut posibile. 1 Decembrie reprezintă însă și amintirea dificultăților, deloc puține, care ne-au marcat istoria, a perioadelor în care speranța părea pierdută.

Să onorăm memoria tuturor înaintașilor noștri care, prin jertfă, cu angajament și viziune, au construit o patrie a tuturor cetățenilor ei, un contribuitor responsabil la echilibrul și pacea în regiune. România de astăzi este țara care și-a împlinit vocația democratică după Revoluția din Decembrie 1989.", a declarat Klaus Iohannis, la recepția ținută cu ocazia zilei de 1 decembrie.

Klaus Iohannis, despre Ziua Națională a României

Klaus Iohannis

[Sursa foto: Captură tv]

"Avem o soluție atipică pentru guvernarea țării"

Pe lângă declarațiile referitoare la sărbătoarea națională, Klaus Iohannis a ținut să sublinieze și situația de criză din România, atât din punct de vedere sanitar, cât și din punct de vedere al neîncrederii în clasa politică: "Trebuie să fim conștienți că pandemia nu a generat doar o criză sanitară profundă, ci și o criză a încrederii, valurile de știri false și dezinformări tensionând suplimentar climatul social, deseori cu punerea în pericol a vieții și a demnității umane. În fața acestor curente toxice, trebuie să reacționăm.

Citeste si: Mesaj împotriva președintelui României, la parada de 1 Decembrie: „Iliescu a chemat minerii, Iohannis a chemat PSD-ul”

În același timp, evenimentele ultimelor luni au accentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică. De aceea, clasa politică în ansamblul ei are nu doar responsabilitatea, ci obligația de a recâștiga încrederea cetățenilor prin fapte și promisiuni îndeplinite, și nu prin declarații de intenție, care nu mai pot convinge astăzi. Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întârziat prea mult timp. Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică.", a adăugat președintele României.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies