La ce sumă ajunge spitalizarea unui pacient diagnosticat cu COVID-19

Statul plătește pentru fiecare pacient internat la ATI suma de 1000 de euro.

Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Potrivit buletinului de presă, în ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 11.546 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19, iar numărul pacienților în stare gravă a ajuns la 1750, reprezentând un nou record. 

La ce sumă ajunge spitalizarea unui pacient diagnosticat cu COVID-19

Valul patru face ravagi în România, iar cu fiecare zi ce trece se înregistrează un nou record de îmbolnăviri cu COVID-19. În cadrul unui interviu, Diana Mârza, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a declarat că pentru fiecare pacient internat la Terapie Intensivă, statul plătește suma de 4.515 de lei pe zi și mai mult de 1.800 de lei pentru cei aflați pe secții.

La ce sumă ajunge spitalizarea unui pacient diagnosticat cu COVID-19

Citeste si: România a devenit studiu de caz. Organizația Mondială a Sănătății, semnal de alarmă pentru autorități

„Costul pentru un pacient COVID pe secția ATI este de 4.515 lei pe zi, respectiv, la o durată medie de 11 zile pe această secție, se ridică la 50 de mii de lei pentru perioada de spitalizare. Iar costurile unui pacient care este confirmat COVID și este tratat pe secția de boli infecțioase sunt de 1.838

de lei pe zi. Respectiv, la o durată medie de spitalizare de 10-11 zile. ar fi de 20.000 lei pe toată perioada de tratament”, a spus Diana Mârza.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Totodată,managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a dezvăluit și suma la care s-a ajuns în cea mai aglomerată lună, în care secțiile de boli infecțioase au fost arhipline.

„Ce pot să vă spun este că într-o lună plină, în care am avut secțiile de boli infectioase pline cu COVID, am depășit contractul de prestări servicii incheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate cu aproximativ un milion si jumatate de lei”, a mai spus managerul.

La ce sumă ajunge spitalizarea unui pacient diagnosticat cu COVID-19

Pe lista celor mai solicitate spitaluri se află și Spitalul de Neurochirurgie din Iași, cu cea mai mare secție ATI pentru COVID din toată Moldova.

Aici sunt tratați pacienții cu forme grave, care au avut nevoie de internare și o lună și jumătate, iar în luna septembrie, conducerea spitalului a cerut mai mulți bani decât era specificat în contract.

Citeste si: Alexandru Rafila atrage atenția că numărul deceselor provocate de COVID-19 ar putea crește: ”Este fără precedent, cred, după al Doilea Război Mondial”

„Pe luna septembrie, spitalul a primit în plus de la Casa de Asigurări față de valoarea de contract, bine argumentat și fundamentat, suma de 700.000 de lei în condițiile în care noi am solicitat undeva la vreun 1 milion 300 mii de lei”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirugie Iași.

SURSE: digi24.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Brigada Dubai! Corina lui Reghe s-a ”antrenat” cu devoratoarea de fotbaliști a Serbiei?! Imagini fabuloase cu românca și modelul care a ”spart casa” unui fotbalist de la Real...

Teo Trandafir, declarații rare despre mama ei: "Este o relație...complicată"

Metoda halucinantă prin care un italian a vrut să obțină certificatul verde. Bărbatul a încercat să scape de vaccinare cu un braț fals din silicon

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

VESTE BUNĂ pentru absolut toată România! Schimbarea uriașă anunțată de Alexandru Rafila: Va fi TOTAL GRATUIT

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Vaccinarea obligatorie devine lege. Asta devine noua normalitate? Măsura intră în vigoare în martie

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies