Laptele praf ar putea fi interzis! Sancțiuni usturătoare pentru mamele care nu își alăptează natural copiii. Ideea Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a propus un nou proiect de lege privind favorizarea alăptării cu lapte matern a bebelușilor.

Distribuie pe:

fara descriere


In articol:

Reprezentanții ministerului au propus ca proaspetele mămici să renunțe la cumpărarea de lapte praf pentru hrănirea nou-născuților și să îi hrănească prin alaptarea zilnică la sân.

La noi în țară, procentul de mame care își alăptează pe cale naturală pruncii este de 16%, mai ales că laptele praf este promovat peste tot.

Din acest motiv, laptele praf pentru copiii până într-un an ar putea fi în curând interzis, începând cu luna mai a acestui an.

"Ministerul Sănătăţii a armonizat legislaţia din România cu codul internaţional adoptat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF. În primul rând, proiectul de lege prevede obligativitatea personalului medical de a promova alăptarea la sân. În al doilea rând, această componentă interzice un factor important în determinarea mamelor de a utiliza laptele praf şi anume marketingul agresiv pentru anumite produse.", a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, cu privire la interzicerea publicării de mesaje care promovează laptele artificial.

Citeste si: Ultimă oră: Accident grav pe Centura Capitalei. Două persoane au fost rănite

Citeste si: Ce face Max, fiul lui Marcel Toader, la șase luni după moartea tatălui și cum se descurcă cu toate responsabilitățile: „Nu este prea plăcut, dar...”

Citeste si: Uite cât de mult își iubește Alex Bodi fiica. A pupat-o de nenumărate ori în văzul tuturor, apoi i-a transmis un mesaj înduioșător

Mamele dau vina pe personalul din maternități

Un studiu al Asociatiei SAMAS a arătat că multe mame iau decizia de a alăpta sau nu natural, încă dinainte de a naște, majoritatea renunțând chiar după câteva zile de la naștere.

"Nu mi se pare atât de agresiv (n.r. marketingul), însă, cred că cheia este în maternitate. Atunci când începe călătoria asta cu alăptatul. Atunci e cel mai important să fii consiliat. Nu am auzit la televizor acest lucru, din contră, cred că medicii, pediatrii au sfătuit mamele să încerce laptele praf.", a spus un părinte.

Amenzile sunt destul de aspre pentru companiile producătoare de lapte praf, dar și pentru mamele care fac acest lucru. Sancțiunile pot ajunge la sume ce variază între 1.000 și 100.000 de lei.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate