Localizarea Elodiei a fost mai simplă decât cea a fetelor ucise la Caracal! Acum 12 ani, procurorii au putut reface pas cu pas traseul telefoanelor mobile ale Elodiei!

O analiză a celor două cazuri demonstrează că localizarea Elodiei a fost mai simplă decât cea a fetelor ucise de Gheorghe Dincă.

Autor: Matei Vaihan

In articol:

E clar că localizarea Elodiei a fost mai simplă decât cea a fetelor ucise. Î n urmă cu exact 12 ani, România era țintuită în fața televizoarelor, într-unul dintre cele mai spectaculoase cazuri de dispariție, instrumentate după 1989- cazul avocatei brașovene Elodia Marilena Ghinescu.

Suspectul principal că ar fi ucis-o, i-ar fi tranșat cadavrul și i-ar fi ascuns rămășițele pământești a fost, de la bun început, soțul acesteia, fostul polițist Cristian Cioacă. Deși condamnarea lui Cioacă, venită șapte ani mai târziu, s-a făcut fără ca procurorii și polițiștii să descopere cadavrul sau vreo bucată din acesta, în 2007, când cazul se afla în centrul atenției opiniei publice, autoritățile păreau a fi mult mai eficiente decât astăzi, când nu au nicio idee ce s-a întâmplat cu cele două tinere răpite de Gheorghe Dincă, din Caracal. Și tehnologia de astăzi pare a fi mult mai neputincioasă decât în urmă cu 12 ani, când procurorii au putut reface punct cu punct, pas cu pas, traseul telefoanelor mobile (nu inteligente, ca în zilele noastre) ale Elodiei, până la momentul distrugerii lor fizice, precum și ale lui Cristian Cioacă. Localizarea aparatelor a fost făcută milimetric. Astăzi, pentru găsirea telefonului Alexandrei, anchetatorii au beneficiat de “ajutorul” lui Dincă, iar pentru găsirea telefonului Luizei se fac eforturi disperate, de câteva zile, pentru descoperirea locului în care acesta a fost aruncat.
Cât despre identificarea și localizarea telefoanelor utilizate de Dincă, inclusiv cel de pe care s-a apelat la serviciul 112, este rușinos să mai discutăm.”
, a relatat Jurnalul naţional.( citeşte cum a fost umilită mama Luizei Melencu)

Citeste si: Avocatul familiei Luizei Melencu: „Miroase a cadavru peste tot!”

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Citeste si: Izabela, prietena Luizei, atacată și amenințată: „Îți pun capul în gardul școlii!” Polițiștii i-au spus că o amendează dacă mai sună la 112, iar cei de la Protecția Copilului dau vina pe ea

Citeste si: Dezvăluire șocantă despre cazul Caracal: „Nici un procuror nu a fost fost noaptea la poarta lui Dincă ca să-i împiedice pe polițiști să intre”

Localizarea Elodiei a fost mai simplă decât cea a fetelor ucise: "Autorităţile nu au făcut aproape nimic"  

“Tragedia din Caracal are loc la 12 ani de la dispariția fără urmă a Elodiei Ghinescu. Diferența dintre cazul Elodia și cel al Alexandrei și Luizei este aceea că, dacă în primul exemplu, dispariția a fost anunțată de Cristian Cioacă după cinci zile, în situația din Olt, din 2019, disparițiile au fost sesizate de familii imediat. În cazul Elodia, după ce Poliția Brașov nu a dat prea multă dovadă de interes în a elucida problema, dosarul a fost preluat de Parchetul General, Secția de Urmărire Penală. La Caracal, polițiștii sesizați nu au făcut nimic timp de două luni și jumătate de la sesizarea dispariției Luizei, iar în cazul Alexandrei, doar faptul că victima a sunat la 112 și având în vedere relația de rudenie cu Alexandru Cumpănașu au făcut ca autoritățile să se miște. Nu și eficient, după cum bine se vede. De la momentul la care Alexandra a dispărut, în ziua de 24 iulie 2019, Poliția și Parchetul nu au făcut absolut nimic pentru a localiza semnalul telefonului mobil inteligent pe care fata îl avea asupra ei. Și nici după ce a Alexandra a contactat 112 și Poliția de pe telefonul răpitorului, autorităţile nu au făcut aproape nimic. 12 ore le-au trebuit pentru a localiza, dar nu cu siguranță de 100%, casa lui Gheorghe Dincă, după care au așteptat, până pe 26 iulie, la ora 6.00, pentru a pătrunde pe această proprietate. Cu 12 ani în urmă, în dosarul “Elodia”, Procuratura a identificat la milimetru traseul telefoanelor mobile ale Elodiei Ghinescu și ale lui Cristian Cioacă.”, a scris Jurnalul naţional.

Citeşte CONTINUAREA pe stirilekanald.ro

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop săptămâna 1-7 martie 2021. Ana Maria Ticea, astrolog WOWbiz.ro, ne spune ce ne-au pregătit astrele

România, amenințată de fenomene meteo extreme! Un nor toxic ar putea ajunge deasupra țării noastre

Un nou vaccin anti-COVID va fi aprobat în Uniunea Europeană pe 11 martie! Ce noutăți aduce acest ser

Horoscop Zilnic Luni 1 Martie 2021: Berbecii trebuie să fie cu băgare de seamă în privinţa deciziilor pe care le au de luat

Anunț major pentru românii care au peste 65 de ani. Toți trebuie să știe. E decizia momentului

Nu combina niciodată acest fruct cu aceste medicamente! Se crează o substanță toxică care îți poate provoca chiar și moartea! Profesorul Mecincopschi avertizează

Detaliul pe care trebuie să-l știți atunci când vă cumpărați electrocasnice

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies