Mă pot deplasa cu soția, cu mașina, la mama acesteia, o bolnavă de 88 de ani, imobilizată parțial? Vezi ce răspuns au dat autoritățile

Poliția Română - ​Grupul de Comunicare Strategică a oferit publicului larg mai multe răspunsuri la întrebări cheie privind traversarea stării de urgență în condiții de legalitate.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

fara descriere

Poliția Română - ​Grupul de Comunicare Strategică a oferit publicului larg mai multe răspunsuri la întrebări cheie privind traversarea stării de urgență în condiții de legalitate, care reflectă interpretarea corectă a ordonanțelor în vigoare. Iată un răspuns la o întrebare care privește deplasarea în alt oraș, pentru sprijinirea unei rude aflată în dificultate. 

Citeste si: Pot merge la părinți să le duc produse de Paște sau să iau masa cu ei? Autoritățile dau lămuriri

Citeste si: Marcel Vela: „Sigur va exista o ordonanță 9” Ce zonă a țării este vizată

Întrebare: ”Doresc să aflu dacă, având 67 de ani, mă pot deplasa împreună cu soția, cu autoturismul proprietate personală, la mama acesteia, a cărei stare de sănătate este precară, are 88 de ani, imobilizată parțial etc. Domiciliul acesteia este într-un sat din jud. Vâlcea. Nu este vorba de "excursie" !”

Răspuns: ”După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă la art.1 din Ordonanța Militară 4 au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță. Motivul deplasării trebuie să fie unul justificat/să nu sufere amânare. O situație precum cea prezentată de dumneavoastră ( îngrijire persoană a cărei sănătate este precară, imobilizată parțial) ar putea fi justificată, prin prezentarea unor dovezi care să ateste cele menționate de dumneavoastră vis a vis de boala soacrei dumneavoastră. Trebuie să completați declarații pe propria dvs. atât dvs., cât și soția”, se arată în răspunsul autorităților. 

fara descriere

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate