Mă pot deplasa cu soția, cu mașina, la mama acesteia, o bolnavă de 88 de ani, imobilizată parțial? Vezi ce răspuns au dat autoritățile

Poliția Română - ​Grupul de Comunicare Strategică a oferit publicului larg mai multe răspunsuri la întrebări cheie privind traversarea stării de urgență în condiții de legalitate.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

Poliția Română - ​Grupul de Comunicare Strategică a oferit publicului larg mai multe răspunsuri la întrebări cheie privind traversarea stării de urgență în condiții de legalitate, care reflectă interpretarea corectă a ordonanțelor în vigoare. Iată un răspuns la o întrebare care privește deplasarea în alt oraș, pentru sprijinirea unei rude aflată în dificultate. 

Citeste si: Pot merge la părinți să le duc produse de Paște sau să iau masa cu ei? Autoritățile dau lămuriri

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Citeste si: Marcel Vela: „Sigur va exista o ordonanță 9” Ce zonă a țării este vizată

Întrebare: ”Doresc să aflu dacă, având 67 de ani, mă pot deplasa împreună cu soția, cu autoturismul proprietate personală, la mama acesteia, a cărei stare de sănătate este precară, are 88 de ani, imobilizată parțial etc. Domiciliul acesteia este într-un sat din jud. Vâlcea. Nu este vorba de "excursie" !”

Răspuns: ”După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă la art.1 din Ordonanța Militară 4 au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță. Motivul deplasării trebuie să fie unul justificat/să nu sufere amânare. O situație precum cea prezentată de dumneavoastră ( îngrijire persoană a cărei sănătate este precară, imobilizată parțial) ar putea fi justificată, prin prezentarea unor dovezi care să ateste cele menționate de dumneavoastră vis a vis de boala soacrei dumneavoastră. Trebuie să completați declarații pe propria dvs. atât dvs., cât și soția”, se arată în răspunsul autorităților. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

EXCLUSIV! Cum arată o declarație pe propria răspundere a unui rrom din Țăndărei, orașul izolat de coronavirus! Ce scrie pe ea! Nici nu știi dacă să râzi sau să plângi!

Un al doilea angajat al Ministerului Justiţiei a fost confirmat cu coronavirus

Bogdan Despescu, mesaj pentru românii din străinătate: "Dacă veniţi în România pentru a petrece Paştele, veţi..."

Marcel Vela a anunțat Ordonanța militară nr. 8: "Au venit peste noi momente mai grele şi mai tulburi decât ne imaginam vreodată"

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies