Mancaruri de vara: retete usoare pentru o silueta de invidiat

Se apropie sezonul vacantelor si odata cu el ne dorim sa aratam mai bine si incepem diete de slabit. Va trebui insa sa ne hranim, iar organismul avea nevoie de mancaruri de vara hranitoare, usor de digerat si care sa ne ajute sa obtinem o silueta de invidiat.

Distribuie pe:

Autor: S.A.

Astazi, va prezentam 3 retete rapide pe care le puteti prepara in cateva minute, cand va intoarceti acasa de la birou sau cand reveniti de la plaja. (Dieta cu supa de varza) 

Mancaruri de vara- halloumi cu stir-fry mediteranean

 

Un preparat rapid care sa nu va tina mult in bucatarie este halloumi cu stir-fry mediteranean. In acest caz, branza se poate inlocui cu un file de peste alb la gratar pentru ca sosul se potriveste foarte bine si cu pestele. Daca nu sunteti innebuniti dupa menta sau busuiocul, sa stiti ca halloumi cu stir-fry mediteranean este foarte gustos si fara ele.

Pentru doua portii aveti nevoie de:

·       200 gr branza halloumi

·       3 ardei kapia mici (cca 200 gr in total)
 

·       1 ardei semi-iute bulgaresc (sau alt ardei iute)

·       1 catel mare de usturoi

·       200 gr rosii cherry

·       1 lingurita generoasa de capere (in otet)

·       10 masline verzi

·       4 fire patrunjel

·       1 fir mic menta (cca 10 frunze; sau cateva frunze de busuioc)

·       3 linguri ulei extravirgin de masline

·       sare, piper negru 200

 

Mancaruri de vara- lasagna cu spanac

 

O alta reteta delicioasa de mancare rapida si sanatoasa, buna de preparat primavara si vara este lasagna cu spanac.

 

Pentru prepararea acestei retete grecesti de 3 portii, facuta cu ingrediente romanesti, aveti nevoie de:

 

·       4 foi lasagna

·       1 portie sos bechamel (din 300 ml lapte)

·       50 gr branza tare (tip parmezan; am folosit branza fermentata de oaie Horezu)

 

Umplutura de spanac

 

·       300 gr spanac proaspat (sau congelat)

·       2 catei usturoi

·       4 fire ceapa verde

·       2-3 fire marar

·       5 frunze menta

·       80 gr urda

·       50 gr telemea (de oaie)

·       1 lingura ulei

·       sare, piper negru

 

Mancaruri de vara – Salata tunisiana de legume coapte cu ton  

 

Cea de-a treia propunere a noastra este Salata tunisiana de legume coapte cu ton.

Deliciosa la gust, usor de digerat, racoroasa si hranitoare, salata aceasta o sa va bucure papilele gustative.

Pentru prepararea sa aveti nevoie de:

·       4 rosii mari

·       3 ardei grasi

·       2 cepe mari

·       1/2 capatana usturoi

·       3 felii groase de vanata

·       o mana masline negre

·       3 oua

·       2 conserve ton a 240 gr fiecare (de preferat in ulei de masline)

·       3 linguri ulei masline

·       1 lingurita oregano uscat

·       1/2 lingurita piper

·       sare

  

 

 

 

 

 

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate