Mare sfântă sărbătorită astăzi. Multe românce îi poartă numele!

Calendar ortodox 25 noiembrie. Multe femei îi poartă numele sfintei sărbătorite astăzi!

Distribuie pe:

Autor: Cristina Cruceru


In articol:

Sărbătoare importantă, astăzi, pentru românii de pretutindeni! Creștinii din România sărbătoresc pe 25 noiembrie în fiecare an, o mare sfântă, care protejează tinerii. Este sărbătorită, astăzi, Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, prăznuită de Biserica Ortodoxă pe 25 noiembrie.

Citeste si:Rugăciune către Maica Domnului pe care s-o spui dimineața, înainte să te dai jos din pat

Citeste si:Ludovic Orban, anunț de ultimă oră despre carantinarea totală a României din decembrie: ”Trebuie să înțeleagă oamenii...”

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Un travestit a ţepuit bărbaţii pe bandă rulantă. „Am cunoscut-o pe Delia pe Facebook, ea m-a abordat…” - bzi.ro

Ecaterina s-a născut în Alexandria, fiind fica guvernatorului provinciei egiptene, Contas pe vremea împăratului Maximinus, pătimind pentru Dumnezeu în anul 305. Slavii o prăznuiesc pe sfânta pe 24 noiembrie, în timp ce grecii, arabii și românii o cinstesc o zi mai târziu.

Mare sfântă sărbătorită astăzi
Mare sfântă sărbătorită astăzi[Sursa foto: PixaBay]

Moaștele Sfintei Ecaterina, aduse la Catedrala Mântuirii Neamului din București

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului marchează doi ani de la sfințirea Catedralei Naționale. Fiind și ziua de sărbătoare a Sfintei Ecaterina, miercuri le va fi adusă credincioșilor spre închinare racla cu un fragment din moaștele muceniței păstrată la Paraclisul istoric al Reședinței Patriarhale, transmite Basilica.ro.

Sărbătoarea început din seara de marți,

24 noiembrie , cu slujba vecerniei, oficiată de la ora 17,00. A doua zi, de la ora 10:00, părinții slujitori de la Paraclisul Catedralei Naționale vor oficia Sfânta Liturghie.

Zilele sfințirii Catedralei au fost pline de lumină și emoție sfântă”, a spus Părintele Ion Dragomir, slujitor al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Acesta a subliniat că „bucuria a fost întregită de prezența moaștelor Sf.

Ap. Andrei, aduse la București de Părintele Mitropolit Hrisostom de Patras. La sfințire au fost așezate la închinare și moaștele Sf. Ecaterina, fiind praznicul ei”.

De aceea, și anul acesta, la împlinirea a doi ani de la sfințire, momentul va fi marcat la Paraclisul Catedralei Naționale de aducerea moaștelor muceniței de la Paraclisul istoric al Reședinței Patriarhale”,a conchis părintele.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

10 mesaje de Crăciun amuzante, trăsnite în imagini cu text

Intrarea în biserică a Măicii Domnului. 5 lucruri pe care e bine să le faci astăzi

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Aroganța de milioane de euro a lui Ion Țiriac. Nu o să îți vină să crezi ce a făcut!

Nu mai cumpărați acest medicament din farmacii! Provoacă orbirea. Medicii avertizează

Surpriza anului! Cu cine se va căsători Denise Rifai? Este un bărbat celebru

Ce salariu are cel mai cunoscut medic din lume. Câștigă mai bine decât președintele SUA

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies