Mare sfântă sărbătorită astăzi. Multe românce îi poartă numele!

Calendar ortodox 25 noiembrie. Multe femei îi poartă numele sfintei sărbătorite astăzi!

Sfânta Mare Muceniță Ecaterina
Sfânta Mare Muceniță Ecaterina
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

Sărbătoare importantă, astăzi, pentru românii de pretutindeni! Creștinii din România sărbătoresc pe 25 noiembrie în fiecare an, o mare sfântă, care protejează tinerii. Este sărbătorită, astăzi, Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, prăznuită de Biserica Ortodoxă pe 25 noiembrie.

Citeste si: Rugăciune către Maica Domnului pe care s-o spui dimineața, înainte să te dai jos din pat

Citeste si: Ludovic Orban, anunț de ultimă oră despre carantinarea totală a României din decembrie: ”Trebuie să înțeleagă oamenii...”

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Ecaterina s-a născut în Alexandria, fiind fica guvernatorului provinciei egiptene, Contas pe vremea împăratului Maximinus, pătimind pentru Dumnezeu în anul 305. Slavii o prăznuiesc pe sfânta pe 24 noiembrie, în timp ce grecii, arabii și românii o cinstesc o zi mai târziu.

Mare sfântă sărbătorită astăzi
Mare sfântă sărbătorită astăzi[Sursa foto: PixaBay]

Moaștele Sfintei Ecaterina, aduse la Catedrala Mântuirii Neamului din București

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului marchează doi ani de la sfințirea Catedralei Naționale. Fiind și ziua de sărbătoare a Sfintei Ecaterina, miercuri le va fi adusă credincioșilor spre închinare racla cu un fragment din moaștele muceniței păstrată la Paraclisul istoric al Reședinței Patriarhale, transmite Basilica.ro.

Sărbătoarea început din seara de marți, 24 noiembrie, cu slujba vecerniei, oficiată de la ora 17,00. A doua zi, de la ora 10:00, părinții slujitori de la Paraclisul Catedralei Naționale vor oficia Sfânta Liturghie.

Zilele sfințirii Catedralei au fost pline de lumină și emoție sfântă”, a spus Părintele Ion Dragomir, slujitor al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Acesta a subliniat că „ bucuria a fost întregită de prezența moaștelor Sf.

Ap. Andrei, aduse la București de Părintele Mitropolit Hrisostom de Patras. La sfințire au fost așezate la închinare și moaștele Sf. Ecaterina, fiind praznicul ei”.

De aceea, și anul acesta, la împlinirea a doi ani de la sfințire, momentul va fi marcat la Paraclisul Catedralei Naționale de aducerea moaștelor muceniței de la Paraclisul istoric al Reședinței Patriarhale”, a conchis părintele.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies