Marele gazetar George Stanca, uitat de lume? La priveghiul lui au fost doar câţiva oameni! Mâine va avea loc înmormântarea reputatului jurnalist FOTO EXCLUSIV!

George Stanca, uitat de lume? La priveghiul lui au fost foarte puţine persoane.

Distribuie pe:

Autor: Lili Lascar

fara descriere

George Stanca a murit, acum două zile, la Spitalul Sf. Maria din Capitală, în urma unui stop cardio-respirator! În vârstă de 71 de ani, marele jurnalist a pierdut lupta cu boala nemiloasă care îl măcina de foarte multă vreme.

Persoane din preajma lui George Stanca susțin că situația lui s-a agravat în ultima perioadă și, în ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic.

Citeste si: Lovitura teribilă încasată de George Stanca înainte să moară! Ziaristul a fost obligat de Tribunal să plătească o sumă uriaşă după un proces pierdut!

A stat numai prin spitale de câteva luni. Îi era greu, căzuse la pat si se schimbase foarte mult. Îi căzuse și părul, slăbise și respira cu mari eforturi”, au povestit apropiații regretatului om de presă.

"Chiar de Sf Ion niște dureri suspecte la stomac m-au dus la spital din nou. Am rămas aici … azi e Duminică 20 ian, și tot aici am rămas..Mâine fac 2 săpt.. La stomac nu mi s-a depistat problema dar între timp am făcut un soi de bronșită care mă sufocă. Mi s-au scos azi 500 ml de lichid din plămâni urmând ca mâine să repetăm… Mă sufoc, nu pot respira e un coșmar, mai ales că noaptea se petrece totul. Din aceste motive nu am mai scris și încă nu voi mai scrie la blog deși eram decis. Am însă o restanță. Ultima scrisoare din anul trecut am adresat-o Inalt Preafericitului Daniel o reproduc fiindcă ieri a venit la spital la mine Preotul Paroh Emil Cărămizaru de la Biserica Sf. Gheorghe -Nou cu o scrisoare din partea Fericirii Sale. M-a flatat așa că cei care doresc să împartă bucuria mea o pot face, dacă vor. Dacă nu, nu! Eu sunt foarte mândru și mulțumit. Poate că aveam nevoie de aceste luni de spitalizare ca să mă apropii mai mult de Dumnezeu, cu ajutorul căruia sper să mă fac bine”, scria maestrul, pe blogul lui, în urmă cu o lună

fara descriere

Din pacate, la priveghiul jurnalistului nu au fost foarte multe persoane, asta în ciuda faptului că regretatul gazetar a fost mentorul mai multor generaţii de oameni de presă.

George Stanca, uitat de lume? Trupul neînsufleţit al gazetarului a fost depus la biserica Sfântul Gheorghe

La biserica Sfântul Gheorghe, unde a fost depus trupul neînsufleţit al scriitorului, în jurul orei 14 erau doar opt oameni. Rudele apropiate erau în lacrimi, iar câţiva prieteni de-o viaţă ai lui George Stanca îşi aminteau cu viu grai diverse întâmplări memorabile cu ziaristul cu "mână de fier", cum îi spuneau cei pe care i-a modelat în mai bine de 40 de ani de carieră.

fara descriere

Înmormântarea jurnalistului va avea loc mâine, la ora 14, la cimitirul Bellu din Capitală.

Citeste si: George Stanca, amintiri crunte de la Spitalul 9! ”Unul făcea pe el de frică, altul înjura tot"! S-a întâmplat la Revoluția din 1989

"Martie 1993. Sunt in redacția revistei “VIP”, acolo de unde a plecat presa mondena din România! Mâine urmează sa împlinesc 20 de ani și de un an și jumătate trăiesc pentru media. 
El apare ca o vijelie - așa a fost mereu - in redacție și ma cheamă in fata lui. “Puștiule, de azi e rândul tău sa arați ce poți! Ești secretar general de redacție, mâna mea dreapta!”. Copleșitor moment, uriaș cadou pentru vârsta de 20 de ani!
El a crezut in mine înaintea tuturor! 
Și abia 20 de ani mai târziu avea sa îmi dea de înțeles ca se mândrește cu mine.
Îți mulțumesc, George Stanca!
Mi-ai schimbat viața!

P.S.: Azi e prima oară când te tutuiesc. Pana acum, in ciuda tuturor familiaritatilor pe care le permiteai colegilor mei de breasla, ai fost mereu “domnul Stanca” pentru mine. Ne-am tutuit doar in idealuri", a scris, pe facebook, prezentatorul tv Cristian Brancu, unul dintre "elevii" de care Stanca era mândru.

fara descriere

 

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate