Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă

Maria Ciobanu se confruntă cu probleme grave de sănătate, motiv pentru care a ajuns de urgență la spital. Aflată în America, Maria Ciobanu are 82 de ani

Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă
Autor: D.A.

In articol:

Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă
Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă

Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă

Maria Ciobanu are mari probleme de sănătate. Ciocârlia muzicii populare românești a fost transportată de urgență la spital, notează huff. Sănătatea Mariei Ciobanu s-a deteriorat constant în ultimul an, aceasta fiind obligată de medicii din SUA să rămînă peste Ocean, fiindu-i complet interzise zborurile. 

Totul a început pentru Maria Ciobanu în urmă cu aproximativ un an când, în urma unui AVC, a fost internată de urgență. În urma acelui eveniment, Maria Ciobanu a rămas cu mari dureri de cap, dar și-a pierdut aproape complet și memoria, scriu cei de la huff

Maria Ciobanu se tratează în America

Însă ce a adus-o pe Maria Ciobanu în acest punct? Viaţa agitată, marcată multe concerte, turnee, deplasări lungi şi nopţi nedormite sunt cauzele care ar fi dus la deznodământul nedorit pentru Maria Ciobanu . „Deși

a avut o viață activă, plină de călătorii în toată lumea, se pare că lucrurile nu mai merg atât de bine pentru artista ajunsă la vârsta de 83 de ani.

Aceasta s-ar confrunta cu probleme grave de sănătate, pe care le tratează în America”, susține sursa menționată. Pe lângă problemele cauzate de AVC, Maria Ciobanu mai are și probleme cardiace. Pe lângă durerile mari de cap, Maria ciobanu acuză stări acute de oboseală și nu mai poate sta în picioare mai mult 20 de minute.

Iar asta cu greutate.

„De altfel, afecțiunile de tip cardiac i-ar provoca o respirație greoaie și palpitații. În acest moment, artista se află sub supraveghere medicală în America. În următoarele 5 luni nu ar avea voie să călătorească cu avionul, fiind predispusă unui alt accident vascular. În momentul în care a văzut-o, medicul i-a administrat rapid un tratament, i-a făcut analizele și i-a explicat că nu mai are voie să facă timp de 4, 5 luni niciun zbor”, spun sursele din anturajul solistei.

La finalul anului 2019, au existat informații conform cărora Maria Ciobanu ar fi atinsă de problemele specifice vârstei. Din fericire, chiar Maria Ciobanu a transmis fanilor săi că se simte bine și problemele din cauza vârstei nu reprezintă un motiv de îngrijorare. 

Citeste si: Reacţia oficială a lui Cătălin Moroșanu legat de cazul lui Sergiu, tăticul călăreț! Cătălin i-a căutat loc de muncă, iar Sergiu și-a închis telefonul – EXCLUSIV- bzi.ro

Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă
Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă

De ce este Maria Ciobanu una din comorile României

„Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Maria Ciobanu, la 29 noiembrie 2002, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, «pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală».

Tot el i-a conferit, la 7 februarie 2004, și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – Arta Spectacolului, «în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului».

În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia, a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I al României, decorație înmânată de Principesa Moștenitoare Margareta a României.

După eveniment a urmat un dineu în Sufrageria de Stat a Castelului Peleș. Printre personalitățile care au mai fost decorate s-au aflat Draga Olteanu-Matei și Stelian Tănase, președintele-director general al Televiziunii Române, care au primit Ordinul Coroana României în grad de Ofițer, și interprera de muzică populară Sofia Vicoveanca”.

Maria Ciobanu vrea să fie înmormântată în România

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, mărturisea Maria Ciobanu.

Maria Ciobanu s-a născut pe 3 septembrie 1937, în comuna Roșiile, județul Vâlcea și este una dintre cele mai cunoscute interprete de folclor românesc. Artista are un CV discografic impresionant, ce a făcut-o să fie una dintre solistele de aur ale României. Maria Ciobanu a înregistrat peste 600 de piese pe discuri, la Radio și TV: „Lie, ciocârlie”, „Aurelu’ mamei…”, „Vântul de vară mă bate”, „Lângă poartă am un tei”, „Cei mai frumoși ani ai mei”, „Ce n-aș da să mai fiu mică”, „Roată, roată…” ș.a.m.d.

A fost căsătorită cu Ion Dolănescu,alături de care l-au conceput pe Ionuț Dolănescu, devenit un alt cântăreț apreciat. Acest lucru se poate observa și în averea solistului, care a ajuns, datorită reprezentațiilor sale, să aibă o avere de peste un milion de dolari, așa cum WOWbiz.ro relata. 

Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă
Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă

Ce pensie are Maria Ciobanu

Maria Ciobanu intră în categoria personalităților uriașe ale României, dar care nu sunt deloc apreciate de stat. Cântăreața de muzică populară are 82 de ani și locuiește în America de câțiva ani, aceasta având și cetățenie americană. În timp ce România o remunerează cu aproximativ 1200 de lei pentru munca depusă de solistă în toți anii, americanii o evaluează diferit. Conform Impact, Maria Ciobanu ia 1200 de lei din România și 1000 de dolari din SUA. 

Cum o cheamă, de fapt, pe Maria Ciobanu 

Puțini știu că, de fapt, pe Maria Ciobanu nu o cheamă Ciobanu. Potrivit dascălului Mihai Bădescu, „Ciorcârlia” Maria Ciobanu, în vârstă de 82 ani, a devenit celebră cu numele unui sat din Vâlcea.

„Pe ea n-o cheamă Ciobanu în acte. Pe părinți îi chema Curea și Diaconu, iar ea și-a luat numele de la satul Ciobănești”, a dezvăluit, la un moment dat, dascălul Mihai Bădescu, unul dintre apropiații marii interprete. chiar dacă în buletin marea solistă apare ca Diaconu, Maria Ciobanu a preferat, la lansarea ei în muzica populară, să fie cunoscută sub numele de Ciobanu

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

O tânără de 16 ani a născut singură, apoi a ascuns bebelușul într-o pungă, de frica tatălui. Pruncul a fost găsit asfixiat

Alexandru Rafila, sceptic în ceea ce privește obiectivul de vaccinare al premierului Florin Cîțu: „31 iulie e o dată foarte bună pentru vacanțe, nu pentru atingerea celor 10...

Doliu în lumea sportului! A murit fostul antrenor al naționalei de rugby. Massimo Cuttitta a fost răpus de COVID-19

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Se aplică de azi, 12 aprilie! Mii de români au interzis! Restricții încă 14 zile

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

Arma rusească din cosmos a băgat în sperieți Statele Unite

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies