Mărturia lui Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu: ”Socrul meu recita nopți întregi poezii de Coșbuc și Eminescu!”

Profesorul universitar Mircea Oprean a fost căsătorit cu Zoia Ceaușescu, fata cuplului dictatorial Nicolae și Elena Ceaușescu.

Autor: Petru Luca

Profesorul universitar Mircea Oprean a fost însurat cu Zoia Ceaușescu, fata cuplului dictatorial Nicolae și Elena Ceaușescu. Căsătorit în 1980 cu Zoia (1949- 2006), inginerul sibian Mircea Oprean s-a concentrat dupa moartea soției pe activitatea sa din mediul universitar. Cadru didactic de primă mână la Institutul Politehnic din Capitală, Oprean și-a văzut cu discreție de viață, preocupat mai mult de  "transmisiile automate pentru automobile"  sau de  "tendințele în constructia de automobile",  doar câteva dintre obiectele sale de studiu de la Politehnică. 

Citeste si: Valentin Ceaușescu a practicat karate peste 15 ani și are centura neagră! Fiul lui Nicolae și Elena Ceaușescu s-a antrenat în Palatul Primăverii, reședința părinților săi, cu un celebru maestru de arte marțiale!

Citeste si: Oana Roman, primele declarații după ce s-a aflat că nu a fost invitată la botezul copilului lui Pepe- kfetele.ro

Citeste si: Scene de filme "cu proști" în Satu Mare! Un tânăr de 33 de ani s-a întors ieri mai devreme de la muncă și a auzit zgomote ciudate în apartament- bzi.ro

Citeste si: Cum s-a ascuns Regina Elisabeta de Nicolae Ceaușescu, într-un tufiș din grădina Palatului Buckingham: "A fost prima și singura dată în viața ei când a trebuit să facă asta"

Recent, Oprean a vorbit despre socrul său, Nicolae Ceaușescu, înt-un amplu interviu acordat autotestmagazin.ro. Suprinzător, Oprean are numai cuvinte de laudă pentru fostul președinte al țării, dezvăluind lucruri neștiute despre acesta. 

”A fost mult prea iscusit, degeaba îl fac unii „incult” și „cizmar”. Este adevărat că nu și-a făcut studiile la timp, dar a recuperat pe parcurs. De ce îl ținea în apropiere pe Manea Mănescu? (n.r.

fost prim-ministru al României în perioada 1974-1979) Cu el a făcut „Facultatea de Științe Economice” și a lucrat la o mulțime de proiecte și la doctorat: socrul meu era orgolios, nici nu s-ar fi gândit să primească o diplomă fără să muncească. Puțini știu că nopți întregi recita poezii de Coșbuc și Eminescu, îmi era și rușine că nu le știam. Ce interes avea Regina Angliei să-l ia cu caleașca și să-l plimbe? Ce politician român s-a mai urcat în trăsura aia? Hai să-ți spun ceva, foarte important. S-a întâlnit, la Sinaia, cu președintele american Gerald Ford și i-a spus: „Trebuie să rezolvăm problema Germaniei”. Ford era cu Henry Kissinger (n.r. fost consilier pe probleme de securitate al președintelui SUA) și a întrebat, cu ochii cât cepele: „Vă gândiți la reunificarea Germaniei?”. Kissinger a cerut lămuriri: „În spirit Leninist, umanist?”. Socrul meu i-a răspuns hotărât: „Nu! În spiritul dreptății!”. Discuția a avut loc în 1976, cu 14 ani înainte de reunificarea Germaniei. Tot atunci a ridicat și problema Iugoslaviei. Ford era nelămurit, iar Kissinger i-a dat dreptate socrului meu spunând: „Tito nu trăiește veșnic” (n.r. Iosiv Broz Tito a fost prim-ministru și președinte al ­Republicii Socialiste Federative Iugoslavia). Ce s-a întâmplat cu Iugoslavia? Câte state sunt acum? Ăsta a fost Nicolae Ceaușescu!”, a povestit Mircea Oprean pentru autotestmagazin.ro. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

A murit Ion Ceaușescu, fratele lui Nicolae Ceaușescu! Cine era și cu ce se ocupa

Olivia Steer, atac fără precedent la președintele Klaus Iohannis! Incredibil, cu cine l-a comparat

Breaking News. A murit Paul Goma. Fusese infectat cu Coronavirus

Până la sfârșitul săptămânii 5 zodii își vor îndeplini obiectivele mărețe

SIMONA HALEP a radiat de fericire! BĂRBATUL care a făcut-o să uite de Toni Iuruc

“Am legat-o de mașină să nu o mai tragă alții.” Culiță Sterp, mesaj pentru internautul care l-a ajutat după accidentul rutier

Boala cruntă de care a suferit Regina Elisabeta. Abia acum s-a aflat

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies