Mărturia lui Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu: ”Socrul meu recita nopți întregi poezii de Coșbuc și Eminescu!”

Profesorul universitar Mircea Oprean a fost căsătorit cu Zoia Ceaușescu, fata cuplului dictatorial Nicolae și Elena Ceaușescu.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

Profesorul universitar Mircea Oprean a fost însurat cu Zoia Ceaușescu, fata cuplului dictatorial Nicolae și Elena Ceaușescu. Căsătorit în 1980 cu Zoia (1949 - 2006), inginerul sibian Mircea Oprean s-a concentrat dupa moartea soției pe activitatea sa din mediul universitar. Cadru didactic de primă mână la Institutul Politehnic din Capitală, Oprean și-a văzut cu discreție de viață, preocupat mai mult de "transmisiile automate pentru automobile" sau de "tendințele în constructia de automobile", doar câteva dintre obiectele sale de studiu de la Politehnică. 

Citeste si: Valentin Ceaușescu a practicat karate peste 15 ani și are centura neagră! Fiul lui Nicolae și Elena Ceaușescu s-a antrenat în Palatul Primăverii, reședința părinților săi, cu un celebru maestru de arte marțiale!

Citeste si: Raluca Pastramă i-a spus lui Pepe cine e bărbatul cu care l-a înşelat! Seism în showbiz - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

Citeste si: Cum s-a ascuns Regina Elisabeta de Nicolae Ceaușescu, într-un tufiș din grădina Palatului Buckingham: "A fost prima și singura dată în viața ei când a trebuit să facă asta"

Recent, Oprean a vorbit despre socrul său, Nicolae Ceaușescu, înt-un amplu interviu acordat autotestmagazin.ro. Suprinzător, Oprean are numai cuvinte de laudă pentru fostul președinte al țării, dezvăluind lucruri neștiute despre acesta. 

”A fost mult prea iscusit, degeaba îl fac unii „incult” și „cizmar”. Este adevărat că nu și-a făcut studiile la timp, dar a recuperat pe parcurs. De ce îl ținea în apropiere pe Manea Mănescu? (n.r. fost prim-ministru al României în perioada 1974-1979) Cu el a făcut „Facultatea de Științe Economice” și a lucrat la o mulțime de proiecte și la doctorat: socrul meu era orgolios, nici nu s-ar fi gândit să primească o diplomă fără să muncească. Puțini știu că nopți întregi recita poezii de Coșbuc și Eminescu, îmi era și rușine că nu le știam. Ce interes avea Regina Angliei să-l ia cu caleașca și să-l plimbe? Ce politician român s-a mai urcat în trăsura aia? Hai să-ți spun ceva, foarte important. S-a întâlnit, la Sinaia, cu președintele american Gerald Ford și i-a spus: „Trebuie să rezolvăm problema Germaniei”. Ford era cu Henry Kissinger (n.r. fost consilier pe probleme de securitate al președintelui SUA) și a întrebat, cu ochii cât cepele: „Vă gândiți la reunificarea Germaniei?”. Kissinger a cerut lămuriri: „În spirit Leninist, umanist?”. Socrul meu i-a răspuns hotărât: „Nu! În spiritul dreptății!”. Discuția a avut loc în 1976, cu 14 ani înainte de reunificarea Germaniei. Tot atunci a ridicat și problema Iugoslaviei. Ford era nelămurit, iar Kissinger i-a dat dreptate socrului meu spunând: „Tito nu trăiește veșnic” (n.r. Iosiv Broz Tito a fost prim-ministru și președinte al ­Republicii Socialiste Federative Iugoslavia). Ce s-a întâmplat cu Iugoslavia? Câte state sunt acum? Ăsta a fost Nicolae Ceaușescu!”, a povestit Mircea Oprean pentru autotestmagazin.ro. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

În Decembrie trebuie să faci aceste lucruri ca să-ți meargă bine în 2021

Îți poate lua mașina cu totul! Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul. De acum, e lege

Scandal monstru! Lidia Buble, acuzată de un site de știri că fratele ei este de fapt noul ei iubit! Vedeta a luat foc: „M-am crucit toată! Băi, ăștia din presă, vă drogați?”

A murit Ion Ceaușescu, fratele lui Nicolae Ceaușescu! Cine era și cu ce se ocupa

Olivia Steer, atac fără precedent la președintele Klaus Iohannis! Incredibil, cu cine l-a comparat

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies