Măsură extremă! Țara în care jucăriile, hainele și bijuteriile vor dispărea din magazine, din cauza pandemiei. Ce produse rămân pe rafturi

În Franța, produsele care nu sunt considerate esențiale în viața de zi cu zi nu se mai pot vinde în magazine.

Măsură extremă în Franța
Măsură extremă în Franța
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Produse precum jucăriile, îmbrăcămintea, bijuteriile, produsele de machiaj, obiectele decorative și vesela, aparatele de uz casnic, florile, cărțile și DVD-urile nu se vor mai comercializa în supermarketurile și hipermaketurile din Franța.

Toate acestea se regăsesc pe lista produselor considerate „neesențiale”, care nu vor mai putea fi vândute, conform unui decret al guvernului francez, potrivit Nice Matin.  

Premierul francez Jean Castex a anunțat că începând de miercuri „vânzarea produselor care sunt deja interzise în magazinele de proximitate va fi interzisă și în supermarketuri”. Decretul care definește articolele esențiale autorizate pentru vânzare a fost publicat marți în buletinul oficial.

Ce produse rămân în magazine

Începând de miercuri, din marile magazine din Franța vor putea fi cumpărate doar produsele considerate esențiale. Acestea sunt:

Mâncare pentru animale de companie;

Echipamente informatice, software și telefoane;

Echipament de muncă (șorțuri, salopete);

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Citeste si: Emmanuel Macron a dat anunțul momentului despre Franța! Țara intră în carantină totală: "Am decis că este nevoie..."

Citeste si: ”Am rămas blocată în Paris din cauza coronavirusului”! Ce se petrece, acum, cu o sexy cântăreață de muzică de petrecere

Ziare și articole de papetărie, articole de toaletă, igienă;

Produse pentru îngrijirea copiilor;

Produse de parafarmacie (pansamente, alcool 90 ° etc.);

Produse de curățenie;

Produse pentru întreținerea și repararea vehiculelor;

Produse și instrumente necesare pentru grădinărit sau agricultură;

Autoritățile din Franța susțin că măsura a fost luată pentru stabilirea „echității”, întrucât astfel de produse nu mai pot fi vândute nici în micile magazine de proximitate, închise pe perioada carantinei.

Franța este în carantină generală

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat miercuri, 28 octombrie, faptul că Franța intră, din nou, în carantină generală, cu aceleași restricții care au fost impuse și în primavară.

Deși era aplicată deja o interdicție de a se ieși pe timpul nopții, din cauza numărului uriaș de cazuri noi de coronavirus, Guvernul francez a luat hotărârea că un nou lockdown va putea combate răspândirea noului virus. Totuși, școlile vor rămâne deschise, iar centrele pentru vârstniici vor putea fi vizitate, în continuare.

„Am decis că este nevoie ca începând de vineri să fie reinstituită carantina pe întreg teritoriul naţional. Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate. La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise”,  a anunțat președintele Franței, printr-un mesaj televizat.

 

SURSE: Nice Matin  

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies