
In articol:
- Noile cazuri de COVID-19, un motiv de îngrijorare?!
- Un minival de COVID-19, prezent în ultimele săptămâni
- Măsurile esențiale ca să ne protejăm de COVID-19
- Regulile de igienă, extrem de importante la COVID-19
Cazurile de COVID-19 s-au înmulțit în ultimele săptămâni, iar vedetele au căzut și ele victime virusului.
Odată cu virozele sezoniere și mai ales cu schimbările bruște de temperatură, s-a înmulțit numărul persoanelor care se confruntă cu răceli sau chiar cu gripa. Totuși, nu lipsesc nici infectările cu SARS-CoV-2, Mira fiind una dintre vedetele care s-a confruntat recent cu această boală.
Jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu medicul Adrian Marinescu despre numărul de cazuri de COVID-19 care a crescut recent, iar acesta ne-a explicat că nu sunt motive de îngrijorare, însă persoanele vulnerabile ar trebui să manifeste o atenție sporită, mai ales atunci când merg în spațiile închise.
Noile cazuri de COVID-19, un motiv de îngrijorare?!
Medicul Adrian Marinescu ne-a explicat că noul val de COVID-19 este o realitate, în special în contextul în care s-a decis conviețuirea cu virusul. Acesta ne-a mărturisit că în prezent este vorba despre un număr mai mare de cazuri, însă nu se pune problema presiunii pe secțiile de ATI.
"Nu sunt un motiv de îngrijorare, însă vorbim de o realitate. În această conviețuire despre care noi vorbeam încă de la începutul anului 2022, avem și fluctuații.
Conviețuire înseamnă Omicron și indiferent de subvariante, nu este ceva diferit în prezent. Chiar dacă avem o subvariantă nouă și în momentul de față, ea nu este mai agresivă sau diferită în vreun fel", a explicat medicul Adrian Marinescu, pentru WOWbiz.ro.
COVID-19
Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri
Un minival de COVID-19, prezent în ultimele săptămâni
Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut în ultimele săptămâni, iar medicul Adrian Marinescu spune că este vorba despre un "minival", din ce în ce mai prezent în România.
Totuși, numărul formelor severe de boală este în continuare foarte mic, astfel că nu există o presiune în ATI. Persoanele din categoriile vulnerabile ar trebuie să fie totuși din ce în ce mai atente și să trateze boala încă de la primele semne.
"Însă, ceea ce avem, după părerea mea, de câteva săptămâni, este un minival de COVID-19. Ceea ce înseamnă că avem, în mod clar, o creștere a numărului de infecții cu SARS-CoV-2, dar procentul formelor severe este în continuare foarte mic și doar cei care sunt în vârstă și au probleme asociate de sănătate fac acele forme severe.
Asta nu înseamnă că discutăm despre o presiune la nivelul secțiilor de terapie intensivă, nu sunt multe internări în spitale. Cei mai mulți își rezolvă infecția și episodul acut ambulator", a precizat medicul Adrian Marinescu, pentru WOWbiz.ro.
COVID-19
Măsurile esențiale ca să ne protejăm de COVID-19
Regulile de igienă și măsurile sanitare menite să ne protejeze de COVID-19 au fost amintite, explicate și reamintite adesea în ultimii doi ani. Medicul Adrian Marinescu este convins că nu sunt necesare restricții, însă nu trebuie să uităm să ne protejăm cu gesturi simple în fața virusului.
Citeste si: Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?- stirilekanald.ro
"Fiind vorba despre această conviețuire, nu cred că sunt necesare restricțiile din primele valuri de pandemie. Eu zic că trebuie să discutăm de prudență așa că vorbim despre evitarea contactului cu o persoană care are o simptomatologie acută.
Dacă există simptome, persoana ar trebui să nu meargă în colectivitate. Este valabil pentru grădinițe, școli și în general pentru locurile de muncă unde pot interacționa cu alți oameni", spune medicul Adrian Marinescu.
Regulile de igienă, extrem de importante la COVID-19
Totodată, medicul Adrian Marinescu ne-a explicat că nu trebuie să uităm nici de regulile de igienă. În cazul în care vorbim despre persoane din categoriile vulnerabile, acestora li se recomandă să poarte masca la interior.
"Nu trebuie să uităm nici de regulile de igienă, cu spălatul mâinilor cu apă și săpun și părerea mea este că în spațiile închise, mai ales pentru persoanele care au un risc de a face forme severe, adică acele persoane vulnerabile, masca este o măsură bună.
Însă mare atenție, vorbim de spațiile închise, neaerisite și acolo unde interacționăm cu alți oameni și mai ales pentru cei care au un risc real de a face aceste forme de complicații", a mai precizat el.
Ai un pont WOW? Daca deții mai multe informații despre acest subiect ne poți scrie la adresa [email protected]!