Ministrul Educației, declarații de ultim moment despre școli: Până la pragul de 6 la mie, elevii vor merge la școală pentru orele remediale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul momentului despre elevi!

Ministrul Educației, declarații despre ultimul moment despre școli: Până la pragul de 6 la mie, elevii vor merge la școală pentru orele remediale
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat faptul că elevii vor putea merge la școală pentru orele remediale până la pragul de 6 la mie. 

Elevii, la școală până la pragul de la 6 la mie

Ministrul Educației a declarat faptul că elevii vor putea merge la școală, indiferent de scenariu și de clasă, pentru orele remediale, până la pragul de 6 la mie.

La peste 6 la mie, întreaga localitate va intra în carantină și se va suspenda orice activitate.

"E nevoie să ne referim la rata de infectare care va fi făcută public în fiecare zi de vineri pentru a vedea în ce scenariu funcţionează fiecare şcoală în săptămâna următoare.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu școlile din București după intrarea în scenariu roșu

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

La peste 6 la mie, întreaga localitate intră în carantină, se suspendă orice activitate, inclusiv cele didactice. Până la 6 la mie, se aplică scenariul în care se încadrează localitatea şi s-au apropiat mult scenariul galben de cel roşu. 

Singura diferenţă e că în scenariul roşu, prezenţa fizică a celor din anii terminali e permisă dacă efectivele sunt până la maximum jumătate.

Analiza pe cele patru săptămâni de şcoală ne-a arătat că prezenţa fizică pentru elevii din clasele VIII-XII a fost sub jumătate, deci ele vor putea continua în scenariul roşu la fel cum au venit la şcoală şi în scenariul galben", a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, declarații despre ultimul moment despre școli: Până la pragul de 6 la mie, elevii vor merge la școală pentru orele remediale

În continuare, Sorin Cîmpeanu a mai adăugat faptul că este nevoie de prezență fizică pentru recuperare și indiferent de scenariu, cei care trebuie să recupereze orele vor merge fizic la școală.

Citeste si: Capitala intră iar în scenariul roșu? Ce a declarat epidemiologul Octavian Jurma: ”Cel mai probabil, săptămâna viitoare”

"Ce s-a pierdut din cauza predării on-line nu poate fi recuperat tot prin predare online, e nevoie de prezentă fizică. Indiferent de scenariu, cei care trebuie să recupereze orele trebuie să vină fizic la şcoală. E nevoie de prezenţă fizică cu respectarea măsurilor de protecţie pentru COVID.Prezenţă

fizică şi pentru simulări, şi pentru ore remediale, examenele naţionale cu respectarea tuturor normelor de distanţare. Aş vrea să sperăm că examenele naţionale ne vor prinde într-o perioadă când nu vor fi localităţi în carantină", a mai adăugat ministrul Educaţiei.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Se închid școlile din nou?! Trăian Băsescu face anunțul momentului despre perioada următoare: "Vom închide școlile pe 8 martie"

La Ștefăneștii de Jos, localnicii n-au aflat că sunt în scenariu roșu! Oamenii sunt revoltați: ”Nu ne-a anunțat nimeni”

Consiliul Național al Elevilor, declarații despre prezența fizică la școală în scenariul roșu

Horoscop Zilnic Miercuri 28 Iulie 2021: Săgetătorii sunt epicentrul unor tranzacţii şi proiecte mari, Berbecii emană foarte multă pozitivitate

Calendar Ortodox 27 iulie 2021. Ce este interzis să faci de Sfantul Mucenic Pantelimon! Tradiții și obiceiuri

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Mișcarea neașteptată făcută de Cătălin Botezatu. A făcut totul public. „Nu a fost o decizie uşoară”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies