Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că 86 de elevi au fost depistați cu COVID-19, după prima zi de testare: "Au șansa să primească un tratament adecvat"

Sorin Cîmpeanu a clarificat ce se va întâmpla cu cei 86 de elevi confirmați pozitiv după prima zi în care s-au utilizat testele rapide antigen non invazive efectuate din proba de salivă.

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul Educaţiei a declarat că până astăzi, la ora 19.00, în urma utilizării testelor rapide antigen non invazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv. DSP anunță că elevii care au fost depistați pozitiv la testele de salivă vor fi testați cu prioritate și gratuit.

După ce a fost întrebat care este procedura pentru aceste 86 de persoane şi ce se întâmplă cu clasele respective, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a precizat, la Antena 3:

Citeste si: Noi restricții împotriva COVID-19, după ce tulpina OMICRON și-a făcut apariția la noi în țară! Test PCR obligatoriu la intrare în România și carantină pentru cei nevaccinați

Trebuie să fie confirmate sau infirmate printr-un test PCR sau un test antigen rapid. DSP-urile administrează aceste teste celor care au raportat pozitiv pentru testul pe bază de salivă. Cred că sunt 86 de copii care pe baza acestor teste au șansa să primească un tratament adecvat înainte de a dezvolta o formă mai gravă.Cred că cea mai mare parte din părinți, în pofida tuturor informaților care se vehiculează în media, sunt responsabili. Nu suntem o ţară de iresponsabili. La ministerul Educaţiei până la ora 19:00 am centralizat aceste date şi o vom face în fiecare zi de administrare a testelor.

Iar, dacă noi știm în ce județ şi în ce şcoală au fost cazuri raportate pozitiv puteţi fi siguri că şi DSP cunoaște exact același lucru.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

În Bucureşti mi s-a spus că ultimele două cazuri au fost raportate acum puţin timp.

Pentru primele două cazuri la Liceul Caragiale şi Şcoala 81, DSP a contactat deja părinţii, iar părinţii în mod voluntar deja făcuseră testele PCR. DSP asigură gratuit efectuarea acestor teste, în cazul în care ele au fost pozitive la testele de salivă.Atâta vreme cât suntem datori să asigurăm dreptul la educaţie, mai ales în paralel cu dreptul la sănătate, mai ales pentru tânăra generație sunt convins că DSP, structuri care nu sunt în subordinea ministerului Educaţiei, sunt responsabile şi vor testa cu prioritate".

Citeste si: A fost depistat primul caz de COVID-19, după testele din salivă la elevi. Declarațiile făcute de Ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat 86 de elevi infectați

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat 86 de elevi infectați

[Sursa foto: PixaBay]

Ce se întâmplă cu elevii care au fost depistați pozitiv la testele de salivă

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a subliniat că testarea nu este un act medical dar este un act care necesită responsabilitate din partea tuturor: „ 100% părinţii nu vor duce elevii depistați pozitiv la şcoală. Conform Ordinului comun intră în izolare 14 zile dacă prezintă rezultatul unui test PCR care să fie pozitiv şi să confirme rezultatul pozitiv al testului de salivă. Vor aștepta înainte să îi retrimită pe copii la şcoală. Important este ca aceste teste pe bază de salivă să fie la dispoziția elevilor şi personalului din învățământ pentru a avea un mediu sigur în şcoli, pentru a le putea ţine deschise pentru a nu mai pierde cât am pierdut până acum în planul educației".

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies