Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre închiderea școlilor! ”Zilele de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică”

Ministrul Educației a vorbit, luni, despre situația unităților de învățământ!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că școlile nu se vor închide pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat. Ministrul a mai explicat că nu se închid pentru că activitățile remediale se vor putea organiza la cerere inclusiv pe perioada vacanței de primăvară. Totodată, grădinițele vor putea organiza activități educaționale, cu avizul DSP.

Citeste si: Simulare Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la Matematică: Teste de antrenament și bareme

2,5% din numărul total de școli nu vor putea organiza simularea acum. Conform Ordinului de Ministru, vor putea organiza simularea de îndată ce vor ieși din carantină localitățile unde funcționează aceste școli.

Aș vrea să fac o precizare importantă! Școlile nu se închid pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat! Avem 20 de zile de vacanță. 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 și 10 aprilie, și 10 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Cele două săptămâni de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Spun că nu se închid pentru că activitățile remediale se vor putea organiza la cerere inclusiv pe perioada vacanței de primăvară.

Acest lucru va avea ca obiectiv micșorarea decalajelor generate de predarea online. De asemenea grădinițele vor putea solicita efectuarea de activități didactice cu copiii, cu avizul DSP!  Avantajul este că aceste zile de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în luna iunie cu condiția respectării regulilor în școli, cu condiția bunului mers al campaniei de vaccinare în școli, cu condiția testării masive în școli”, a precizat, luni, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre închiderea școlilor!
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre închiderea școlilor![Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu, declarații despre anul școlar

Joi, 25 martie, Sorin Cîmpeanu a anunțat că anul școlar nu va suferi modificări. În urma consultărilor, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va termina la data de 4  mai pentru toate celelalte clase, cu excepția claselor terminale.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, revine cu noi scenarii după ce a anunțat că se extinde vacanța de primăvară

Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu va suferi vreo modificare. Vacanța de Paște va începe în data de 2 aprilie- 11 aprilie, 30 aprilie- 9 mai pentru sărbătorile pascale ortodoxe. De asemenea, cel de-al doilea semestru va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele cu excepția claselor terminale.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Simulare Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la Limba și literatura română: Teste de antrenament și bareme

Simulare Evaluarea Națională 2021. Cum arată calendarul simulărilor examenului pentru elevii de clasa 8-a

Anunț de ultima oră! Sorin Cîmpeanu, declarația momentului despre structura anul școlar

Zi importantă pentru Tauri, Scorpioni și alte 6 zodii. Vor primi o lecție esențială pentru viață AZI

Doliu uriaș în POLITICA din România! A murit cel mai prezent politician din țară

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Megașoc pentru Iohannis! Trecutul neștiut iese la suprafață. Ceva mai rău nu i se putea întâmpla

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies