Minunea de la Iaşi! Sute de oameni au fost martori, iar unul dintre ei a povestit tot

Distribuie pe:

Autor: M. B.

 
Un bătrân din comuna ieşeană Prisăcani a povestit despre minunea la caer a fost martor în  momentul în care Sfânta Parascheva a fost adusă cu maşina chiar la biserica din sat. Toţi cei din sat aşteptau cu sufletul la gură să fie ajungă. „Când au aflat prin sat că Sfânta va fi adusă, fiecare credincios a mers la biserică şi a întins covoare, de la drum şi până în biserică”, a povestit bătrânul despre ziua de de 27 mai 1947. 
 

 

 
„Sfânta a fost adusă cu o maşină... Când a ajuns la Prisăcani, la biserică, patru preoţi au încercat să o dea jos din maşină. Nimeni nu a putut clinti racla. Era de nemişcat. În urmă Sfintei venea o altă maşină, cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni. Când a ajuns Icoana, racla aproape că plutea. Atunci, oamenii au început să facă cruce", a mărturisit el. 
 
 
"Preoţii au început slujba, iar cât citeau ei, a venit un nor mic dinspre Basarabia. Era tare mic, dar din norul ăla s-a înnegrit cerul şi a început o ploaie de s-au umplut şanţurile cu apă. Oamenii stăteau cu mâinile spre cer şi se rugau. Sfânta a fost băgată în biserica şi tot în biserica s-au îngrămădit şi câţi oameni au încăput. Restul au rămas afară în ploaie, nimeni nu a plecat", a mai mărturisit bătrânul pentru BZI.
Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: