WowNews logo WOWnews
Stories
Mioara Velicu a dezvăluit rețeta de mucenici moldovenești! Cum a învățat-o mama ei pe interpreta de muzică populară să prepare desertul tradițional: „Așa tradiționali sunt mai buni” | EXCLUSIV

Exclusiv

Mioara Velicu a dezvăluit rețeta de mucenici moldovenești! Cum a învățat-o mama ei pe interpreta de muzică populară să prepare desertul tradițional: „Așa tradiționali sunt mai buni” | EXCLUSIV

Sărbătoarea Sfinților 40 de mucenici este o ocazie specială pentru gospodinele din România, tocmai pentru că pregătesc un desert cu totul și cu totul special. Mucenicii moldovenești și muntenești nu lipsesc de pe mesele românilor în aceste zile.

În România, cu ocazia sărbătorii din 9 martie, gospodinele pregătesc două tipuri de mucenici. Cei muntenești sunt fierți în zeamă cu zahăr și nucă, în timp ce mucenicii moldovenești sunt pregătiți sub formă de colaci și făcuți în cuptor.

Rețetele tradiționale au făcut deja înconjurul internetului așa că jurnaliștii WOWbiz.ro au vrut să afle secretele vedetelor pentru pregătirea desertului vedetă al sezonului.

Citeste si: Tragedie la Inter Milano: a murit! Conferința lui Cristi Chivu, anulată- kanald.ro

Îndrăgita interpretă de muzică populară Mioara Velicu ne-a povestit cum prepară mucenicii moldovenești. Artista îi pregătește exact așa cum a văzut la mama ei și în ciuda tuturor ingredientelor noi care au mai apărut pe piață ea preferă varianta simplă și tradițională cu miere și cu miez de nucă.

mioara velicu

Îndrăgita interpretă de muzică populară Mioara Velicu

[Sursa foto: Facebook]

Mioara Velicu a dezvăluit cum prepară rețeta de mucenici moldovenești

Interpreta de muzică populară se numără printre românii care fac mucenici moldovenești, o delicatesă ce a devenit extrem de populară și în cofetăriile din București. Artista ne-a dezvăluit că nu are secrete, respectă însă rețeta tradițională pe care o știe deja toată lumea și pe care a văzut-o încă din vremea copilăriei la mama ei.

Citește și: Ce evenimente vor avea loc pe 8 martie 2025 în București. Doamnele și domnișoarele au multiple opțiuni de distracție de Ziua Femeii

„Nu am un secret pentru rețeta de mucenici și eu îi fac așa ca toți ceilalți. La noi în Moldova se fac mucenicii aceia din cocă, la cuptor. Noi îi face colăcei, nu îi pregătim cu zeamă.

La noi nu se fac cu zeamă și așa știu încă de când eram copil, când făcea mama mea. Ea îi făcea în formă de colăcei. Frământa aluatul ca la pâine, îl lăsa să crească, iar apoi făcea colacii.

După ce erau gata îi băga la cuptor. Odată ce erau copți îi scoate și apoi le punea miere și nucă. Doar cu miere și cu nucă îi facem, pentru că așa tradiționali sunt mai buni. Știu că se obișnuiește să se mai pună și scorțișoară și altele, dar nouă ne plac cei tradiționali”, a povestit Mioara Velicu, pentru WOWbiz.ro.

mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenești tradiționali

[Sursa foto: Shutterstock]

Cum pregătim mucenici moldovenești de dietă

Mucenicii moldovenești sunt o adevărată delicatesă în cofetăriile din București și de-a lungul anilor au fost reinterpretați și găsiți cu glazură de fistic, ciocolată și chiar și sub formă de mucenici Dubai. Totuși, când vine vorba de sănătate și mai ales pentru cei care vor să se bucure de delicatesa tradițională, dar totuși țin și la siluetă s-au găsit variante de dietă.

Citește și: Ce facem când trecem la ora de vară?! Trucurile prin care ne putem adapta mai ușor la schimbarea orei și ce „pericole” ne așteaptă! Psihologul Keren Rosner explică: „Rutina este zona de confort”| EXCLUSIV

Citeste si: Ce mesaj i-a transmis Denisa, soțului său Iancu Sterp, de ziua sa, exact când vor dezvălui sexul bebelușului?- kfetele.ro

Citeste si: A vrut să evite camera, dar a fost prea târziu. Ce i-a șoptit Ahmed lui Daniel despre Veronica: "Consideră că nu pot să...". Iată ce a discutat cu ea separat și nu voia SĂ SE AFLE! Concurentul din Casa Iubirii o dă în vileag: "Vreau să arăt asta"- radioimpuls.ro

Despre acestea ne-a vorbit recent nutriționistul Ana – Maria Demetrescu, pentru WOWbiz.ro.

„Dacă vrem, totuși, să îi facem și mai sănătoși, putem să îi facem cu făină integrală și eventual să îi nu îi ungem cu miere sau cu sirop de zahăr. Atunci ar fi o variantă mai ok. O dată pe an nu cred că este o problemă dacă consumăm.

mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenești cu umplutură de ciocolată

[Sursa foto: Shutterstock]

În cazul în care îi avem pe cei moldovenești, ar fi bine să fie ca și gustare între mese sau la micul dejun, de exemplu cu o cană de ceai. Dacă vorbim despre mucenicii muntenești, ei pot fi consumați ca și desert la finalul mesei sau la micul dejun. În felul acesta, nu o să ne afecteze sănătatea și nici nu o să ne crească foarte mult glicemia”, a explicat în exclusivitate nutriționistul.

Ai informații care pot deveni o știre? Intră în contact cu reporterii noștri pe adresa de mail [email protected]!