Monica Anisie amenință cu scăderea notei la purtare pentru elevii care nu poartă mască de protecție

Monica Anisie, Ministrul Educației, a vorbit despre măsurile de protecție care au fost luate în cadrul instituțiilor de învățământ.

Autor: Andreea Burghelea

In articol:

Pentru că unii elevi s-au întors fizic la școală, aceștia trebuie să poarrte în mod obligatoriu mască de protecție. Astfel, s-a pus problema nerespectării regulilor de protecție sanitară. 

Monica Anisie a fost întrebată ce se va întâmpla cu elevii care nu vor să poarte mască de protecție

„Dacă un copil nu respectă regulile, trebuie să îi explice profesorul că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează față de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv.

Există în regulamentul pentru organizarea și funcționarea unității de învățământ prevederi cu privire la sancționarea elevilor, de asemenea, în statutul elevului sunt prevăzute.

Citeste si: Ionuț Cercel, devastat la priveghiul tatălui său. Ce a strigat în fața tuturor- bzi.ro

Dacă vă uitați la noul regulament sunt prevederi și pentru această perioadă. Noi am dat ordin de ministru, cu un nou regulament de organizare și funcționare a unității de învățământ”, a declarat Monica Anisie.

Elevii care nu poartă mască de protecție la ore riscă scăderea notei la purtare. Declarațiile Monicăi Anisie 

„Nu există acum să spunem niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul și primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Știm că având un comportament neadecvat în spațiul școlii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare.”

, a mai declarat Monica Anisie. 

O altă problemă care nu le dă pace elevilor românii este aceea a școlii online, mai exact a imposibilității participării la ore a acelor copii care trebuie să intre online și nu au o tabletă sau un telefon cu internet. 

Astfel, în cadrul conferinței de presă de miercuri seara, Ludovic Orban a făcut apel la instituțiile de învățământ județene cerând achiziționarea de tablete. 

„Cer autorităților locale și unităților școlare să achiziționeze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor. Se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări și e necesar învățământul online”, a spus Ludovic Orban miercuri seara. 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Viral! Andrei, un viitor polițist a devenit erou pentru viitorii colegi! A salvat de la moarte doi polițiști și un jandarm

Un profesor a fost amendat pentru că a jignit o elevă care nu voia să intre în biserică! "Ţigancă păgână!"

Un tânăr de 21 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut într-o fântână adâncă de 12 metri

Horoscop 19 Septembrie 2021: Taurii au parte de surprize plăcute, Leii vor avea o zi plină de peripeții

Europa se zdruncină cumplit! Nenorocirea care ne așteaptă în curând. Vin vremuri grele

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

Milioane de români, sub RESTRICȚII. Intră în vigoare de duminică. Mare atenție!

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies