Muzica populară este în doliu. Petrică Moise s-a stins din viață pe patul de spital, după ce a fost confirmat pozitiv cu COVID-19

Îndrăgitul interpret și-a dat ultima suflare la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Petrică Moise a decedat la vârsta de 74 de ani. Cântărețul de muzică populară fusese internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Citeste si: Lumea muzicii populare, în doliu. Gheorghe Palcu s-a stins din viață, la 79 de ani

Petrică Moise a murit pe patul de spital

Petrică Moise a pierdut lupta cu viața pe patul de spital, după ce a fost infectat cu COVID-19. Cel mai iubit interpret de muzică populară din Banat se afla în stare gravă atunci când a mers la spital. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-l salva, însă organismul i-a cedat, în cele din urmă.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Petrică Moise a lăsat în urmă o carieră impresionantă, pe care a muncit să și-o clădească încă din școala generală, atunci când profesoara de muzică pe care o avea i-a descoperit talentul pentru acest domeniu.

Petrică Moise fusese internat în spital cu COVID-19

Petrică Moise

[Sursa foto: Captură video]

Petrică Moise a studiat Conservatorul

Petrică Moise s-a născut pe 19 iunie 1947 la Chișoda, în județul Timiș, într-o familie de paori (n.r. agricultori). După ce a absolvit Liceul de Muzică și Arte Plastice din Timișoara, la secția instrumente de percuție, solistul s-a înscris la Conservatorul "Gh. Dima" din Cluj, acolo unde a învățat toate tainele muzicii populare românești.

Citeste si: Familia Matildei Pascal Cojocărița, în doliu. Fiul artistei, îngenuncheat de durere: "Pentru totdeauna…ne-ai părăsit!"

Artistul și-a început activitatea profesională în 1970 ca solist în cadrul ansamblului "Doina Timișului" al Casei Studenților și în cadrul ansamblului "Timișul", al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara. De atunci, Petrică Moise s-a dezvoltat tot mai mult din punct de vedere profesional și a ajuns să susțină sute de concerte, chiar și în străinătate, devenid unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică populară din zona Banatului.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Doliu în lumea muzicii! Toboșarul trupei Rolling Stones a murit la 80 de ani

Doliu în muzica populară! Alexandru Rusu a murit în brațele soției și înconjurat de cele două fiice: „A plecat să slujească acolo unde bunul Dumnezeu i-a rânduit”

Fiul lui Doru Stănculescu, primele declarații după moartea cântărețului de folk: "Am ajuns de urgență și, după ce am spart ușa..."

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

ȘOCUL ANULUI despre Pfizer! Experimentul făcut în direct în România

BOMBĂ! Anamaria Prodan îl distruge pe Laurențiu Reghecampf. Câți bani îi lasă? Așa e legal

NU MAI SCĂPĂM VII. A apărut primul descendent al variantei Delta. Este şi mai infecțioasă şi mai mai transmisibilă

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies