Nelu Tătaru vorbește despre PLANUL ROȘU: ”Cel mai grav...”

Nelu Tătaru a afirmat că cel mai grav scenariu în cazul epidemiei de COVID ar fi atunci când numărul de cazuri va creşte de la o zi la alta şi va sufoca sistemul medical.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta

Nelu Tătaru vorbește despre PLANUL ROȘU: ”Cel mai grav...”
Nelu Tătaru vorbește despre PLANUL ROȘU: ”Cel mai grav...”


In articol:

Tătaru: Cel mai grav scenariu este atunci când vom avea un număr crescând de cazuri de la o zi la alta care vor sufoca sistemul medical. Nu am putea ajunge în două săptămâni la acest scenariu

Nelu Tătaru a afirmat că cel mai grav scenariu în cazul epidemiei de COVID ar fi atunci când numărul de cazuri va creşte de la o zi la alta şi va sufoca sistemul medical. Ministrul Sănătăţii a precizat că nu vede să ajungem în acest scenariu, în două săptămâni. El a mai spus că în spitalele suport COVID sunt 2.000 de locuri la terapie intensivă, din care 840 sunt complet utilate, iar în prezent avem 300 de pacienţi la ATI.

„Cel mai grav scenariu este atunci când vom avea un număr crescând de cazuri de la o zi la alta care vor sufoca sistemul medical, în mod special terapiile intensive care necesită acel suport ventilator”, a declarat Nelu Tătaru, întrebat la Iaşi care ar fi cel mai grav scenariu în situaţia pandemiei de coronavirus în România, citat de news.ro. 

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Citeste si: Bilanț COVID-19, 24 iulie: Alte 1.119 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore, bilanţul fiind de 42.394

Citeste si: Cruzime fără margini! Doi tineri s-au ales cu dosar penal după ce au bătut un câine. Patrupedul a fost chinuit și lovit fără milă!

Citeste si: Un stomatolog celebru a murit din cauza coronavirusului! Legături neașteptate cu Andreea Esca și familia acesteia: ”Cu durere în suflet...”

În acest moment nu am putea ajunge la 2.000 de cazuri

Chestionat dacă am putea ajunge în două săptămâni la cel mai mai grav scenariu, ministrul Sănătăţii a răspuns: „În acest moment nu”.

Acesta a adăugat că „avem în spitalele suport COVID aproape 2.000 de paturi în terapie intensivă, din care 840 sunt complet utilate. În acest moment avem 300 de pacienţi internaţi în terapie intensivă”.

Întrebat care ar fi pragul roşu în situaţia cazurilor la ATI, Tătaru a replicat: „Pragul roşu este, ca să spunem, să avem 2.000 de cazuri în terapie intensivă, ceea ce nu văd previzibil  în acest moment”.

Urmatorul articol
Citește și:

Andreea Esca, motiv de sărbătoare noaptea trecută. Știrista, petrecere surpriză pentru fiul ei

Kanal D, lider absolut de audienta cu „Teo Show”!

Povestea tragică a unui tânăr, crescut în orfelinat! Gabriel, care visa la o familie, a murit strivit de o autoutilitară

Incredibil, dar s-a ajuns în acest punct: Bill Gates a vorbit despre vaccinul anti-COVID și implantarea de cipuri în oameni

Politica de tot râsul! Afișe aberante din campania electorală FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies