Nicușor Dan, edilul Capitalei, gafa uriașă pe Facebook! Mesajul care i-a revoltat pe oameni: „Asta e analfabetismul funcțional, folosim cuvinte fără să le înțelegem sensul!”

Primarul general a anunțat achiziționarea unor bile extinctoare pentru spitalele din București, prilej cu care a confundat prevenția cu stingerea incendiilor.

Autor: Adrian Rotaru

In articol:

Primăria Capitalei a achiziționat mii de astfel de bile care se declanșează la temperature ridicate și sting focul pentru cele 19 spitale din subordinea sa.

Bilele „magice” sting, dar nu previn

Nicușor Dan a explicat modul în care funcționează bilele extinctoare într-o postare făcută pe pagina personal de Facebook. Alături de anunțul achiziției și o scurtă explicație a tehnologiei, primarul le-a oferit urmăritorilor săi și un clip care demostrează eficiența bilelor, dar care arată clar că acestea sunt folositoare abia după izbucnirea incendiului, și nu înainte.

„Pentru a preveni incendiile în cele 19 spitale bucureștene administrate de Primăria Capitalei, am hotărât să folosim bile extinctoare. ASSMB a cumpărat 3.792 de bile extinctoare, care se autoactivează în contact cu flacăra deschisă și sting focul. Am semnat recepția pentru aceste produse, care au o garanție de 5 ani, iar ele au fost deja distribuite și montate.

Citeste si: Prima reacție a mamei Geta, după ce Culiță Sterp a absentat o perioadă de pe rețelele de socializare. Ce a putut să îi spună acestuia: „Pe atât de bun și de milos”- kanald.ro

Citeste si: Anunțul NATO care îl va înfuria pe Putin. Liderul Alianței, reacție fără perdea. Este așteptată reacția Kremlinului- stirileprotv.ro

Bilele extinctoare sunt automate și autonome, nu conțin substanțe periculoase pentru sănătate sau pentru mediu, nu afectează aparatura medicală, nu depind de surse de alimentare cu energie și nu au nevoie de senzori speciali, având o suprafață de acțiune de circa 4 metri pătrați”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Nicușor Dan îi răspunde lui Alexandru Arșinel! Motivul pentru care nu i-a prelungit actorului mandatul de director

Nicușor Dan a fost „școlit” cu dicționarul pe Facebook

Nicușor Dan, edilul Capitalei, gafa uriașă pe Facebook

Cei care au citit postarea lui Nicușor Dan n-au întârziat să comenteze gafa Primarului Capitalei.

„Prevenție înseamnă să nu ia foc. Ceea ce e în imagini rezolvă un incendiu deja izbucnit! Deci nu preveniți un incendiu, ci îl stingeți, limitând pagubele", a comentat un urmăritor de-ai lui Nicușor Dan.

"N-ați înțeles.Nu sunt împotrivă. Exprimarea a fost defectuoasă. Asta nu e prevenție, e rezolvare! Probabil eficiența din ce se vede. Ăsta e analfabetismul funcțional, folosim cuvinte fără să le înțelegem sensul DEX: PREVÉNȚIE s. f. 1. (jur.) deținere preventivă. 2. ansamblul de măsuri menite să evite apariția unei boli, a unui accident etc.", este un alt comentariu lăsat pe pagina edilului.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Nicușor Dan îi răspunde lui Alexandru Arșinel! Motivul pentru care nu i-a prelungit actorului mandatul de director

Cât câștigă un șofer la primăria lui Nicușor Dan! Am aflat cât de mari sunt salariile la PMB! EXCLUSIV

Nicușor Dan i-a atras atenția premierului României: ”La sfârșitul anului n-o să mai avem niciun ban în cont. Vom avea o mare dificultate în ianuarie 2022”

Akif Atakul din serialul Totul pentru familia mea, apariție îngrijorătoare în mediul online! Iată cum arată celebrul actor Celil Nalçakan și ce mesaj neașteptat le-a transmis...

EXCLUSIV: Cel de-al doilea tânăr implicat în accidentul cu ATV-ul în Prahova a pierdut lupta pentru viață la 10 zile după ce a murit prietenul lui/”Cu două zile înainte se...

„A făcut totul brusc, peste noapte, a făcut în ascuns și lucrurile astea nu merg așa.” Oana Matache și Radu Siffredi, la un pas de despărțire?

Momente sfâșietoare pentru Alina Sorescu. Alexandru Ciucu le-a luat pe fetițele sale pentru prima dată la el. Micuțele își iau rămas bun de la mama lor, cu ochii în lacrimi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies