
In articol:
Primăria Capitalei a achiziționat mii de astfel de bile care se declanșează la temperature ridicate și sting focul pentru cele 19 spitale din subordinea sa.
Bilele „magice” sting, dar nu previn
Nicușor Dan a explicat modul în care funcționează bilele extinctoare într-o postare făcută pe pagina personal de Facebook. Alături de anunțul achiziției și o scurtă explicație a tehnologiei, primarul le-a oferit urmăritorilor săi și un clip care demostrează eficiența bilelor, dar care arată clar că acestea sunt folositoare abia după izbucnirea incendiului, și nu înainte.
„Pentru a preveni incendiile în cele 19 spitale bucureștene administrate de Primăria Capitalei, am hotărât să folosim bile extinctoare. ASSMB a cumpărat 3.792 de bile extinctoare, care se autoactivează în contact cu flacăra deschisă și sting focul. Am semnat recepția pentru aceste produse, care au o garanție de 5 ani, iar ele au fost deja distribuite și montate.
Bilele extinctoare sunt automate și autonome, nu conțin substanțe periculoase pentru sănătate sau pentru mediu, nu afectează aparatura medicală, nu depind de surse de alimentare cu energie și nu au nevoie de senzori speciali, având o suprafață de acțiune de circa 4 metri pătrați”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.
Nicușor Dan a fost „școlit” cu dicționarul pe Facebook
Cei care au citit postarea lui Nicușor Dan n-au întârziat să comenteze gafa Primarului Capitalei.
„Prevenție înseamnă să nu ia foc. Ceea ce e în imagini rezolvă un incendiu deja izbucnit! Deci nu preveniți un incendiu, ci îl stingeți, limitând pagubele", a comentat un urmăritor de-ai lui Nicușor Dan.
"N-ați înțeles.Nu sunt împotrivă. Exprimarea a fost defectuoasă. Asta nu e prevenție, e rezolvare! Probabil eficiența din ce se vede. Ăsta e analfabetismul funcțional, folosim cuvinte fără să le înțelegem sensul DEX: PREVÉNȚIE s. f. 1. (jur.) deținere preventivă. 2. ansamblul de măsuri menite să evite apariția unei boli, a unui accident etc.", este un alt comentariu lăsat pe pagina edilului.