Noi detalii ies la iveală în cazul Spitalului Foișor, transformat în unitate suport COVID! Acțiunea ar fi fost ilegală

Ce spune reprezentanții spitalului despre transformarea unității medicale într-una suport COVID.

Spitalul Foișor din Capitală
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Decizia autorităților de a trasforma Spitalul Foișor din Capitală într-o unitate dedicată bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2 a stârnit multe controverse, mai ales că pacienții care erau internați în instituția medicală au fost evacuați în toiul nopții. 

Potrivit reprezentanților spitalului Foișor, se pare că unitatea medicală nu îndeplinește criteriile stabilite pentru una suport COVID, iar acest lucru i-a fost adus la cunoștință și ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. 

Spitalul Foișor din Capitală
Spitalul Foișor din Capitală[Sursa foto: Captură video ]

„Criteriile menţionate NU sunt îndeplinite de Spitalul clinic de Ortopedie Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foișor” 

Nu doar s-a luat o decizie în grabă, adr acum există suspiciuni că este și ilegală. Ei bine, magagerul, directorii medicali de la Spitalul Foișor din Capitală i-au trimis un document ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, chiar din 2 aprilie în care motivau de ce unitatea medicală nu poate fi transformată în spital suport COVID. Se pare că Spitalul Foișor nu îndeplineşte condiţiile pentru a îngriji bolnavi infectați cu virusul SARS-CoV-2. 

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Citeste si: Când vor ajunge primii bolnavi COVID la Spitalul Foișor. Raed Arafat motivează decizia de evacuare a pacienților în toiul nopții: „Trebuia să fie luată”

„Conform celor menţionate de Ordinul 434/2021 din 26 martie 2021, criteriile menţionate NU sunt îndeplinite de Spitalul clinic de Ortopedie Traumatologie şi TBC Osteoarticular ”Foişor”, fiind obligaţi să vă atenţionăm de acest context de neconformitate pentru a evita concluzii provocatoare de malpraxis sau de perturbare a întregii activităţi a spitalului, care este eminamente ortopedică, prin monoprofil”, potrivit documentului trimis de concuderea spitalului către Vlad Voiculescu. 

În același document, conducerea spitalului atenționează că nu poate detașa personal medical în alte unități. 

Spitalul Foișor din Capitală
Spitalul Foișor din Capitală[Sursa foto: Captură video ]

Citeste si: Bilanț coronavirus, 10 aprilie. România a depășit pragul de un milion de infectări! În ultimele 24 de ore au fost răpuși 139 de oameni

„Vă informăm că am efectuat o analiză atentă a situaţiei spitalului nostru, existând numeroase cereri de detaşare a personalului nostru către alte unităţi sanitare cu deficit de personal, din păcate, activitatea internă a spitalului, complexitatea cazuisticii nu ne permit detaşarea personalului solicitat, detaşarea acestora putând genera anomalii grave de

îngrijire într-un serviciu monospecialitate ortopedie-traumatologie unde pacienţii nu se pot deplasa, nu au autonomie, necesită îngrijiri specializate de asistare şi urmărire permanentă”, mai afirmă conducerea Spitalului Foișor.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Baba Vanga, previziuni cutremurătoare pentru anul 2021! Ce se va întâmpla cu omenirea

Când vor ajunge primii bolnavi COVID la Spitalul Foișor. Raed Arafat motivează decizia de evacuare a pacienților în toiul nopții: „Trebuia să fie luată”

Alexandru Rafila, despre situația de la Spitalul Foișor: „Corpul Medical de la Spitalul Foişor a fost ignorat. Mută noaptea pacienţii, ceea ce mi se pare foarte periculos”

Luis Lazarus reacționează, după ce s-a spus că s-a infectat cu noul coronavirus: „Plătiți lumea să se vaccineze”

Veste uriașă pentru cei vaccinați cu Pfizer! E bomba momentului. Specialiștii au zis adevărul. Cât e de mare riscul

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

În Germania se anunță un cutremur politic. Uniunea Europeană va fi înlocuită cu o „Republică Federală Europeană”?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies