Noi schimbări privind vârsta de pensionare. Categoriile de persoane care vor ieși mai târziu la pensie

Noi schimbări privind vârsta de pensionare. Vezi cine ar putea ieși mai târziu la pensie, dar și despre ce vârstă este vorba!

Autor: Daniela Radan

In articol:

În ultima vreme, în România a circulat tot mai des informația că vârsta de pensionare va crește, cel puțin pentru anumiți oameni. Vezi care sunt categoriile de persoane care vor ieși mai târziu la pensie, dar și cine este exceptat de acest lucru.

Categoriile care vor ieși mai târziu la pensie

Potrivit zvonurilor din ultima vreme, în România ar urma o creștere a vârstei de pensionare pentru femei. Ei bine, recent, Ministrul Muncii, Marius Budăi, a clarificat această situație. Astfel, potrivit afirmațiilor oficialului guvernamental, femeile vor avea posibilitatea de a se pensiona la aceeași vârstă precum bărbații din România, și anume, la 65 de ani.

Noi schimbări privind vârsta de pensionare. Categoriile de persoane care vor ieși mai târziu la pensie

Noi schimbări privind vârsta de pensionare. Categoriile de persoane care vor ieși mai târziu la pensie

[Sursa foto: PixaBay]

Reamintim că la acest moment, femeile din țara noastră ies la pensie la vârsta de 61 de ani. Însă, Ministrul Muncii a punctat că acest lucru nu se va întâmpla peste noapte, ci vorbim de un proces gradual, care se va desfășura până în anul 2030. Iar cum toate regulile au și excepții, anumite categorii de femei ar putea ieși mai repede la pensie.

Vezi despre cine este vorba!

Citeste si: „Există niște motive” Ema Uta și Alex Bodi s-au despărțit- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Prim-ministrul Nicolae Ciucă laudă „egalitatea de gen” din România, dar conduce un guvern cu o singură femeie ministru. Cum sunt văzute doamnele în politica românescă: „Femeile au fost toate trimise, chipurile, la locul lor”| EXCLUSIV

Cine va ieși mai rapid la pensie și de ce

Ministrul Muncii a declarat odată cu posibila nouă vârstă de pensionare a femeilor din România și faptul că anumite femei vor avea posibilitatea de a se pensiona mult mai curând de 65 de ani. Este vorba de femeile care au avut mai mulți copii pe parcursul vieții. Însă, oficialul guvernamental nu a precizat numărul de copii minim pentru care femeile se pot încadra la această excepție.

Totodată, menționăm că încă din toamna trecută, Guvernul României s-a angajat în fața autorităților de la Bruxelles să egalizeze vârsta de pensionare pentru bărbați și femei până în anul 2035. Potrivit playtech.ro, promisiunea față de Comisia Europeană a fost făcută în forma finală a Planului Național de Redresare și Reziliență convenit cu oficialii europeni.

Citeste si: Vești bune pentru români! Mâncare mai bună în spitale, de la 1 iunie. Ce se întâmplă cu pacienții neasigurați

Pensionarea în România

În România există cinci categorii de pensii: pensia anticipată, pensia anticipată parțială, pensia de invaliditate, pensia pentru limită de vârstă și pensia de urmaș. În cele de mai sus am abordat pensia pentru limită de vârstă, care este și cel mai des întâlnit tip de pensie.

Aceasta se cuvine persoanelor care îndeplinesc, cumulativ la data pensionării (65 de ani pentru bărbați, 61 de ani pentru femei), condițiile referitoare la stagiul minim de cotizare prevăzute de lege. Astfel că, stagiul minim de cotizare este de 15 ani și stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Sursă: playtech.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Schimbări importante în învățământ: elevii vor intra în prima vacanță de anul viitor la date diferite

Americanii susțin că hackerii statului chinez spionează Rusia, marele aliat al guvernului de la Beijing. Ce strategie ar fi folosit: „Se bazează foarte mult pe tehnici de...

Sorin Cîmpeanu: „Tablele clasice vor fi înlocuite de table inteligente”. Ce alte schimbări ar mai putea avea loc în învățământ? Anunțul făcut de ministrul Educației

6 zodii vor avea o zi imprevizibila. Berbecii au parte de schimbări în bine la locul de muncă

Un adevărat RĂZBOI ÎN ROMÂNIA! Vestea cruntă a venit chiar acum. Nimeni nu ar fi crezut așa ceva

„Ai scăpat ușor, dacă nu ți-au cerut banii înapoi” Iulia Vântur, criticată pentru un concert

O teorie genetică le ridică bărbaților mari semne de întrebare. Cu cine ar putea semăna copiii lor

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies