„Nu am luat mită niciodată". Sorin Oprescu, declarații despre condamnarea la închisoare. Mărturisiri făcute înainte de sentința definitivă

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. În urmă cu un an, în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” politicianul a dat mai multe detalii cu privire la condamnare.

Autor: Ionela Pruna

In articol:

Curtea de Apel București a pronunțat decizia finală în dosarul în care fostul primar general Sorin Oprescu era acuzat de luare de mită. Politicianul a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, fiind vorba despre dublul față de pedeapsa primită în prima instanță.

În același dosar au mai primit condamnări alte 9 persoane.

În urmă cu un an, invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Sorin Oprescu a vorbit și despre acuzațiile care i se aduceau privind luarea de mită. La acel moment, politicianul a declarat că „nu a luat mită niciodată” și susținea că totul ar fi fost o înscenare.

Sorin Oprescu susținea că nu a luat mită

Denise Rifai l-a întrebat, la acel moment, pe Sorin Oprescu dacă a luat mită, iar fostul primar al Capitalei a declarat atunci că „nu a luat mită” și a ținut să ofere o serie de explicații cu privire la dosarul din 2015.

Citeste si: Cu ce se ocupă în prezent Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor

„Nu am luat mită niciodată și am să vă explic! Aveau o datorie grupul de PR.

Nu mai fuseseră APA Nova aveau o datorie să le plătească lor, alături de zeci de mii de grupuri de PR pe care le avea APA Nova. Un contract făcut prin intermediul Consiliulii General cu ei că sprijină activitatea de imaginea a Bucureștiului cu vector primarul că asta era!  

Se adunaseră... la Apa Nova s-au întâmplat o serie de tulburări(...) În fața a 16 oameni adunați în sala de consiliu, eu am crezut că vine să îmi spună același lucru.

Era vorba de 11.000 de euro. Nu aveam în casă 11.000 de euro ca să pot să îi dau și ce aveam, aveam pentru o serie de lucruri programate ale mele(...) Da știu, o să te ajut să poți să plătești oamenii(...) Lângă mine, viitorul denunțător: lăsați că vă ajut eu domnul primar.

Citeste si: Bani în plus pentru femeile ieșite la pensie! Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi sumele în conturi- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Nu s-a discutat acolo de sumă, doar auzise ce îi spusesem așa cum auziseră și restul. Am ieșit pe hol și m-a întrebat despre cât e vorba. I-am spus că e vorba de 15.000 – 16.000 de euro, o să vi-i dau înapoi.(...) A venit la mine acasă și mi-a adus 25.000 de euro. Greșeala mea a fost că nu l-am întrebat pentru ce mi-a adus 25.000 de euro când eu vorbisem de 16.000, iar în mașină când m-au oprit lăsasem banii la Nadina acasă, 11.000 de euro, cât datora celor care munceau pentru Primărie”, declara Sorin Oprescu în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

„Nu am luat mită niciodată. Cred cu tărie că există posibilitate să îți dovedești nevinovăția” Sorin Oprescu, declaratii despre condamnare. Măsrturisiri făcute în urma cu un an| EXCLUSIV

Sorin Oprescu

[Sursa foto: Captură YouTube]

Sorin Oprescu, convins în 2021 că nu va ajunge la închisoare

În luna martie a anului trecut, Sorin Oprescu a fost întrebat, în cadrul aceleiași emisiuni, dacă  se teme că va ajunge iar la închisoare. La acel moment, fostul edil al Capitalei era foarte sigur de faptul că decizia instanței va fi în favoarea lui și susține că își poate dovedi nevinovăția.

Citeste si: Detalii neștiute despre trecutul lui Toni Iuruc. Iată ce a declarat fostul primar al orașului Bușteni: "Sunt sigur că se va linişti..."

„Nu! Cred cu tărie că tot mai există posibilitatea să îți dovedești nevinovăția. Cred cu tărie în lucrurile astea, pentru simplul motiv că nu există nicio legătură între activitățile pe care le practica denunțătorul și activitatea mea de responsabil de a corecta, de a controla și de a putea administra din punct de vedere al primarului general o serie întreagă de lucruri pe care îl recunosc(...) niciunul dintre cei care a depus mărturie la proces și care sunt inculpați nu a vorbit în viața lui cu mine și nu mă cunoaște. Oamenii au declarat unii, deschis și cinstit. Au început procurorii să mă întrebe aberații”, declara Sorin Oprescu în primăvara anului trecut, la Kanal D.

Fostul primar al Capitalei a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Totodată, fostul director al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane la 11 ani de închisoare cu executare, iar șoferul lui Sorin Oprescu la 7 ani.

 

Citeste si: Sorin Oprescu avere. Ce afaceri deţine fostul primar al Capitalei

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu. Vezi cu ce se ocupă partenera de viaţă a fostului primar al Capitalei

Calendar Creștin Ortodox 16 mai 2022. Vezi ce mari sfinți cinstește Biserica Ortodoxă luni

Cine vrea să îi ia locul lui Piedone la Primăria Sectorului 5? Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta: "Voi face imposibilul posibil"

Top 3 cele mai prefăcute zodii

Apare o nouă forță politică în România! Anunțul făcut în miez de noapte. ESTE BOMBA ANULUI

Superba vedetă de la noi a născut în mare secret un băiețel! Artista a ținut secretă toată sarcina

Este obligatoriu pentru cei născuţi înainte de 1962! Ce trebuie să facă aceşti români

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies