O jurnalistă, voluntar pentru vaccinul anti COVID! Ce s-a întâmplat cu ea după injectare

O jurnalistă a publicației belgiene L’Echo a fost voluntar pentru testarea vaccinului anti COVID și a povestit prin ce a trecut după vaccinare.

Distribuie pe:

Autor: Catalina Lohan


In articol:

Vaccinul anti COVID. În Belgia, o mare companie farmaceutică, a început deja testarea vaccinului anti COVID pe oameni, iar printre voluntari s-a aflat și o jurnalistă de la publicația L’Echo.

Jurnalista a povestit ce reacții a avut imediat după ce a primit vaccinul anti COVID.

Iată ce a povestit jurnalista de la L’Echo, conform publicației 7sur7

Imediat după vaccinare, în primele 4 ore, voluntarii sunt ținuți sub atentă supraveghere. Posibilitatea de a avea o reacțiie alergică este rară (una la un million), dar dacă apare, poate fi fatală. Așa că, medicii sunt pregătiți cu defibrilatoare și voluntarii sunt monitorizați. Jurnalista, în primele 4 ore s-a simțit bine, nu a avut febră și nici schimbări de tensiune, așa că a fost trimisă acasă, urmând să ia legătura cu specialiștii imediat cum sesizează schimbări în starea ei de sănătate.

Câteva ore mai târziu, jurnalista nota:  ”Ard. În orice caz, asta e impresia mea. Picioarele mele par să fie încălzite cu flacăra. Inima a luat-o razna, gâtul și capul mă dor, iar degetele mele nu mai simt nimic. Temperatura a urcat la 39 de grade. E ca și cum cineva s-a așezat pe cavitatea mea toracică. O apăsare teribilă”. 

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Nelu Tătaru, apel pentru cetățeni, în plină pandemie de COVID-19: ”Cel puțin un an, doi…”

A contactat laboratorul, unde medicii au liniștit-o. I s-a explicat că e o reacție normală, care înseamnă că reacția imunitară este bună.

După 24 de ore, jurnalista a notat că mai avea febră, se simțea extrem de obosită și o durere de cap. Cei de la laborator au spus din nou că totul este normal și că după vaccinare ea a dezvoltat simptome apropiate de cele ale infectării cu COVID.

După 48 de ore, starea jurnalistei s-a îmbunătățit.

Citeste si: Specialiștii explică de ce unii români nu cred în existența COVID: ”Avem de-a face cu un analfabetism funcțional”

Vaccinul anti COVID. Peste câteva săptămâni, ea va primi o altă doză de vaccin anti-COVID. Sângele său va fi testat de mai multe ori apoi în următoarele luni, pentru a căuta anticorpi.

Citeste si: 10 întrebări și răspunsuri despre coronavirus. „Spitalele se umplu rapid”

Când vom avea vaccinul anti-COVID pe piață

Vaccinul anti COVID. Mai multe companii farmaceutice au declarat că sunt în faza de testare pe oameni a vaccinului anti-COVID. Unele companii au vorbit chiar de producția de masă a vaccinului, așa că se așteaptă ca foarte curând să avem primele vaccinuri distribuite în sistemul medical.

2 miliarde de doze vor fi produse și distribuite prin intermediul unei alianțe formate de coordonatorii sistemului global de finanțare a vaccinurilor anti-COVID-19, către țările membre, până în anul 2021. Majoritatea vaccinurilor sunt însă într-un stadiu incipient și momentan este greu de apreciat momentul în care acestea vor și lansate pe piață sau prețul exact al acestora. O altă problemă va fi modul în care acestea vor fi distribuite, astfel încât să existe echitate și echilibru între țările bogate și cele sărace. Citeste CONTINUAREA AICI

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Breaking News. Zeci de mii de oameni sunt evacuați într-un timp record

Adriana Trandafir, detalii cutremurătoare despre cum s-a infectat cu Covid-19! "Am fost sigură că am să mor"

Cel mai periculos loc în care te poți infecta cu Coronavirus! Alexandru Rafila a dat primele declarații

Virgil Musta dă un verdict înfiorător:„Riscăm să luăm calea Italiei”

Hipertensiunea provoacă forme grave de COVID-19! Cadrele medicale trag un semnal de alarmă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies