O mai țineți minte pe Sabina, “fata cu bentița tricoloră” care i-a făcut pe români să iasă în stradă! Ce s-a întâmplat cu adolescenta după ce a devenit majoră  

Sabina, o elevă din Covasna, care a făcut vâlvă în urmă cu aproape 6 ani când a fost supranumită "fata cu bentiță tricoloră", este astăzi cu totul altfel.

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

Puțin își mai amintesc azi de Sabina, ”fata cu bentiță tricoloră” din Covasna, care a fost în 2013 simbolul unor proteste în întreaga țară.

Se întâmpla când Sabina era elevă la liceul maghiar "Korosi Csoma Sandor" din Covasna. De Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, fata s-a dus la școală purtând o bentiță tricoloră pe cap. A fost huiduită pe holurile liceului de colegii de etnie maghiară, dar au fost și mulți profesori care au apostrofat-o, printre care și diriginta ei. Profesoara a certat-o pe fată pentru gestul ei și chiar i-a smuls bentița de pe cap.

Întâmplarea a fost povestită pe rețelele de socializare, prin intermediul cărora a devenit și virală, iar în scurt timp, Sabina a ajuns un simbol pentru proteste care au avut loc în întreaga țară. Tânăra a ajuns o adevărată vedetă pentru scurtă vreme, la doar 15 ani, toată lumea o admira, era invitată la emisiuni TV și a vorbit în fața mulțimilor.

Citeste si: Prima poză cu Luiza Melencu după ce a fost găsită în Italia! "Sigur este și Alexandra alături"

Citeste si: Harry și Meghan, în casa miliardarului rus care a vrut să-și taie soția de față cu toată lumea - evz.ro

Citeste si: Dezvăluiri cutremurătoare! Tratamentul secret al lui Leo Iorga care i-a prelungit cu doi ani viața

Din păcate, nu s-a întâmplat mai nimic la școala Sabinei! Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a făcut atunci o anchetă în liceu, iar diriginta Sabinei și directorul școlii au fost sancționați cu o amendă de 400 de lei. Fata a continuat să învețe la liceul respectiv, pe care în 2016 l-a și terminat.

Sabina, ”fata cu bentița tricoloră” din Covasna, s-a mutat în București

Anii au trecut, Sabina are acum 21 de ani a fost uitată de mulți cei care în urmă cu 6 ani o admirau, iar firea ei răzvrătită de atunci probabil că a păstrat-o doar pentru activitățile ei.

După ce a terminat liceul, Sabina s-a mutat în București. Aici locuiește de trei ani, fiind studentă la Academia de Studii Economice.  Acum poate să voteze, lucru pe care și-l dorea cu ardoare atunci când încă nu împlinise 18 ani, însă nu-și mai expune opțiunile politice atât de tranșant în public. 

Vezi pe stirilekanald.ro cum arată ACUM Sabina, ”fata cu bentita tricolora”

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate