OMS: Noul coronavirus ar putea să nu fie eradicat niciodată

Organizația Mondială a Sănătății trage un nou semnal de alarmă cu privire la consecințele grave pe care le prezintă noul coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere

Coronavirusul care a cauzat Covid-19 ar putea deveni endemic precum HIV, a spus Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a avertizat împotriva oricărei încercări de a prezice cât timp va circula şi a solicitat "un efort masiv" pentru a-l contracara, potrivit The Guardian.

Citeste si: Multe măşti aflate în vânzare nu protejează împotriva coronavirusului! Horia Constantinescu tună și fulgeră: „Te protejează să nu te recunoască nevasta dacă eşti în compania alteia”

 

Expertul în probleme de urgenţă al organizaţiei, Mike Ryan, a afirmat: "Acest virus poate deveni un alt virus endemic în comunităţile noastre şi este posibil să nu mai plece niciodată. Cred că este important să fim realişti şi nu cred că cineva poate prezice când va dispărea această boală. Nu cred că există promisiuni şi nici date. Această boală poate să devină o problemă pe termen lung sau să nu fie".

Citeste si: Primul cadru medical ucis de coronavirus, în Bacău! „Veți vedea ce urmează”

 

El a mai afirmat că lumea are un anumit control asupra modului în care se confruntă cu boala, deşi a însemnat un "efort masiv" chiar dacă se găseşte un vaccin.

Mai mult de 100 de potenţiale vaccinuri sunt în dezvoltare, inclusiv câteva în studii clinice, dar experţii au subestimat dificultăţile de a găsi vaccinuri care să fie efectiv împotriva coronavirusurilor.

Citeste si: Arafat: „După data de 15, spitalele vor trebui să înceapă să primească bolnavii”

 

Ryan a precizat că vaccinuri pentru alte boli, cum ar fi rujeola, care nu a fost eliminată.

 

 

 

 

 

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate