
kanald.ro
Opt alimente care scad tensiunea arterială
Diverse
Iată care sunt cele opt alimente care scad tensiunea arterială. Sunt foarte accesibile și se găsesc chiar în locuința ta.
Opt alimente care scad tensiunea arterială și pe care oricine le are la îndemână. Există numeroși factori care pot duce la hipertensiune.
Citricele, cum ar fi grepfrutul, portocalele sau lămâile, se numără printre fructele care pot avea efecte puternice în scăderea tensiunii arteriale. Citricele sunt bogate în vitamine, minerale și compuși vegetali care reduc factorii de risc pentru bolile de inimă De asemenea, sucul de portocale și grepfrut au același efect, însă dacă urmați un tratament pentru tensiune arterială, nu trebuie să consumați aceste sucuri.
Somonul și alți pești grași
Peștele gras este o sursă excelentă de grăsimi emega-3, care au beneficii semnificative la nivelul inimii. Aceste grăsimi pot ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale.
Ciocolata neagră
Ciocolata neagră este bună pentru sănătatea inimii, atâta timp cât este organică și are peste 75% cacao.
Fasolea și lintea
Fasolea și lintea sunt bogate în nutrienți care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Un studiu arată că persoanele care au introdus în alimentație fasole și linte au simțit o scădere semnificativă a tensiunii arteriale.
Usturoiul
Usturoiul este alimentul care nu lipsește din bucătăria gospodinelor.
Acesta previne blocarea vaselor de sânge și ajută la subțierea acestuia.Fructele de pădure
Fructele de pădure au impresionante beneficii și s-au dovedit a fi cele care reduc nivelul de oxid nitric din sânge, cu alte cuvinte, acestea au fost asociate cu efecte de scădere a tensiunii arteriale.
Bananele
Bananele sunt încărcate în fibre și potasiu, astfel că ajută inima la o bună funcționare și la circulația sângelui.
Roșii
Roșiile sunt pline de potasiu, vitamine A, C și E, toate fiind extrem de eficiente în scăderea tensiunii arteriale.
Citește și: Cinci alimente care previn dezechilibrele hormonale
Opt alimente care scad tensiunea arterială
[Sursa foto: Shutterstock]Tensiunea arterială este forța exercitată de sânge asupra unității de suprafață a arterelor. Presiunea are un maxim în aortă, iar pe măsură ce sângele se îndepărtează de inimă, presiunea arterială scade.
Alimentele care se digeră cel mai greu. Evită consumul lor înainte de culcare
Opt alimente care scad tensiunea arterială
[Sursa foto: Shutterstock]Există și o serie de factori care duc la creșterea tensiunii arteriale. Printre ei întâlnim obezitatea, stresul, consumul de alcool, o dietă proastă, bogată în grăsimi, consumul excesiv de sare, dar și fumatul.
O sănătate a tuturor vaselor de sânge este dată tocmai de buna circulație a acestuia, iar persoanele care au, de regulă, un program haotic sau o alimentație nesănătoasă, ar fi indicat să consulte un cardiolog pentru a vedea dacă există probleme și pentru a fi prescris un tratament specific.
Surse: dcmedical.ro, ro.wikipedia.org