Pacienți infectați cu noul coronavirus, plimbați cu microbuzul: ”S-a plimbat microbuzul acela prin tot sectorul ”

În acest ritm, săptămâna viitoare am putea ajunge la noi recorduri: ”5.000 de cazuri noi şi 100 de decese pe zi”

Distribuie pe:

Autor: Adriana Mihaela

Pacienți infectați
Pacienți infectați[Sursa foto: Captură YouTube]

Număr record de pacienţi infectați în ultimele 24 de ore a ajuns la 4.026 de cazuri. Capitala rămâne pe primul loc la numărul infectărilor. Oamenii infectați cu COVID-19 au ajuns să fie duşi la spital cu un microbuz aglomerat, şi plimbaţi prin tot Bucureștiul. Ba mai mult, așa au ajuns să fie transportaţi la spitalele din Capitală pacienţii cu COVID-19


In articol:

S-a plimbat microbuzul acela prin tot sectorul că să-i adune pe cei șapte pacienți”a spus mama unui pacient.

De asemenea, pe poarta Institutului Matei Balş persoanele infectate intră la ora 22, după două ore şi jumătate de când s-a urcat primul pacient în microbuz.  Pacienții confirmați cu coronavirus nu au fost primiți în unitata spitalicească  pentru că niciunul nu a fost considerat caz grav. Plimbarea cu microbuzul continuă pe străzile din Capitală. După alte 30 de minute, microbuzul ajunge la Spitalul din Chitila. Doar doi dintre cei şapte pacienți infectați sunt primiţi în spital. ( Citește și: Raed Arafat: ”4,5% din populaţia României a fost deja expusă şi infectată”

Citeste si: Şefa de la Urgenţe Feteşti, răpusă de coronavirus

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

”Dacă nu găseşti un loc de internare încercăm să găsim un loc în altă parte. Poate să ajungă la câteva sute de kilometri. Sunt liste de aşteptare şi transferuri oriunde apare un loc liber. Ambulanţele nu mai fac faţă, medicii sunt epuizaţi”, a spus Adrian Marinescu, medic Institutul Matei Balş.

121723397-360696985342832-7833606433621477191-n-1.gif

Săptămâna viitoare am putea ajunge la noi recorduri de infectări cu COVID-19

”Nu se sună la 112 pentru concedii, pentru întrebări simple, pentru oameni asimptomatici sau foarte ușor simptomatici, care nu au probleme, dar care nu au reușit să ia legătura cu DSP. 112 să rămână păstrat numai pentru urgențe, dacă într-adevăr te simţi rău, nu poți respira bine”a spus Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

 Cei mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus sunt din Iași, Cluj și București. În Capitală în doar trei zile ne-am apropiat periculos de rata de infectare 3. Asta ar fi însemnat multe restricții impuse de autorități. A fost momentul în care formula de calcul s-a modificat și indicele s-a raportat la populația estimată, nu la cea rezidentă. Apoi, când infectările au început să crească, focarele au fost scoase din calcule. 

”Luăm numărul de cazuri noi în ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori, iar din aceste cazuri se scad acele focare” , a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

De precizat este că, în acest ritm, săptămâna viitoare am putea ajunge la noi recorduri de infectări cu COVID-19: 5.000 de cazuri noi şi 100 de decese pe zi. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Familia Ștefaniei de la Puterea Dragostei suferă cumplit după ce fiica lor a fost bătută crunt și tunsă de fostul iubit: ”La noi în casă...”

Rita Mureșan, despre îngerii care ne ajută să trecem peste pandemie! Mesajele pe care le-a primit

Andreea Bălan rupe tacerea. Ce mesaj i-a transmis Vivianei Sposub. George Burcea, socat

Adelin, prima declarație după ce Ștefania a povestit bătaia pe care a încasat-o de la el! Ce a spus tânărul EXCLUSIV

George Burcea, depistat pozitiv cu noul coronavirus! Ce mesaj a transmis actorul la scurt timp de la aflarea veștii: "M-am izolat imediat..."

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies