PAPA ÎN ROMÂNIA 2019! Legătura incredibilă dintre Papa Francisc și Cluj!

PAPA ÎN ROMÂNIA 2019! Papa Francisc este, cu siguranță, Suveranul Pontif care are o serie de legături nebănuite cu România și mai ales cu Clujul.

Autor: Radu C. Munteanu

In articol:

Mai exact, pentru prima dată în istorie, un Papă din Ordinul iezuit conduce destinele lumii catolice. Iar în acest fel, Papa Francisc are o legătură cât se poate de serioasă cu Clujul și, mai ales, cu învățământul românesc.

Citeste si: Oana Roman a dat mâna cu Papa! „Mă mândresc cu poza asta”

Citeste si: Papa în România 2019. Gafă de protocol la Cotroceni! Covorul roșu strâns de angajați înainte de plecarea Suveranului Pontif

Citeste si: Papa în România 2019! Lunetiști pe acoperișul aeroportului! Măsuri de siguranță excepționale pentru vizita Suveranului Pontif

Citeste si: „Sunt o femeie tânără.” Denisa Filcea, judecată pentru ținuta pe care a purtat-o- kfetele.ro

PAPA ÎN ROMÂNIA 2019! Astfel, Universitatea din Cluj este considerată a fi continuatoarea vechiului Colegiu Iezuit, înființat prin strădania teologului și diplomatului italian Antonio Possevino, instituție la care a învățat, printre alții și Nicolae Pătrașcu, fiul lui Mihai Viteazul. Încă de la înființare, Ordinul Iezuiților, acum reprezentat la cel mai înalt nivel al lumii catolice de Papa Francisc, s-a remarcat prin anumite trăsături specifice care l-au demarcat în

mod durabil de restul ordinelor călugărești catolice, printre acestea numărându-se faptul că iezuiții au înființat școli la toate nivelurile. Iar unul dintre așezămintele culturale iezuite a fost înființat de Ștefan Báthory, principe al Transilvaniei și rege al Poloniei. Acesta a înființat, în 1581, Colegiul Iezuit din Cluj. Acesta a chemat la Cluj mai mulți profesori iezuiți din Italia, Germania și Polonia, care au constituit Colegiul Academic. Primul rector al Colegiului a fost călugărul iezuit de origine poloneză Jacob Wujek.

De altfel, Ordinul iezuit a avut mult de suferit în România, iar Societatea lui Isus a fost desființată în mai multe rânduri, de-a lungul istoriei. În România, Ordinul iezuit a fost interzis ultima dată în anul 1948, odată cu instaurarea regimului comunist. După evenimentele din decembrie 1989, iezuiții au reintrat în legalitate. Sediul Provinciei române a Societății lui Isus se află chiar în Cluj-Napoca.

 

Papa în România 2019. Papa Francisc, unul dintre cei mai iubiți oameni din lume

Papa Francisc este unul dintre cei mai iubiți oameni din lume, iar personalitatea sa marcantă l-a transformat într-unul dintre cei mai cunoscuți lideri politici și spirituali. „Să dăruim o pâine celui flămând și să-i ascultăm pe copii, pe săraci, pe toți cei cărora le e frică de viitor”. Cu astfel de mesaje, Papa Francisc a reușit să cucerească o lume întreagă, o lume care a început în ultimii ani să se îndepărteze de credință.

Papa în România 2019. Traseul vizitei Papei Francisc în țara noastră

Dacă în prima zi a vizitei sale în România, Papa se va afla în București, sâmbătă dimineață, Suveranul Pontif va pleca din București, cu avionul la Bacău. De acolo, se va deplasa cu mașina la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice. În jurul orei 17.00,  papa va ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași. La 17.30 face o vizită la catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le adresează cel de-al șaselea discurs al vizitei. În cursul serii, papa se întoarce cu avionul la București.

PAPA ÎN ROMÂNIA 2019! În cea de-a treia zi a vizitei sale în România, Papa Francisc va pleca de la București cu avionul, cu direcția Sibiu, de unde va merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, Papa va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj. De acolo, va pleca cu elicopterul la Sibiu, unde va avea loc ceremonia de rămas bun, după care se va urca în avionul care îl va duce la Roma.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

O haită de câini a apărut la capela unde a fost depusă Ana Oroș, femeia ucisă lângă Lacul Morii. Nimănui nu i-a venit să creadă ce se întâmplă acum în cimitir

Ionel a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Prietenii și vecinii l-au căutat toată noaptea și nu le-a venit să creadă ce au găsit: „Băi, Nelule! Alooo"

Nominalizări Premiile Oscar 2023. Lista completă a nominalizărilor din acest an

România, în pragul unui val de șomeri! Economiștii vin cu previziuni sumbre: "Oamenii trebuie să își asigure o variantă de salvare" | EXCLUSIV

Informație pentru cei care stau la aceeași ADRESĂ DIN BULETIN! Anunț oficial de la Guvern

De ce să pui sare în mașina de spălat rufe: trucul mai puțin cunoscut care te ajută să economisești timp și energie

Oana Roman a rămas cu ochii în soare. Marius Elisei a plecat de acasă. Definitiv!

Nominalizări Premiile Oscar 2023. Lista completă a nominalizărilor din acest an

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies