PAPA ÎN ROMÂNIA 2019! Legătura incredibilă dintre Papa Francisc și Cluj!

PAPA ÎN ROMÂNIA 2019! Papa Francisc este, cu siguranță, Suveranul Pontif care are o serie de legături nebănuite cu România și mai ales cu Clujul.

Distribuie pe:

Autor: Radu C. Munteanu


In articol:

Mai exact, pentru prima dată în istorie, un Papă din Ordinul iezuit conduce destinele lumii catolice. Iar în acest fel, Papa Francisc are o legătură cât se poate de serioasă cu Clujul și, mai ales, cu învățământul românesc.

Citeste si: Oana Roman a dat mâna cu Papa! „Mă mândresc cu poza asta”

Citeste si: Papa în România 2019. Gafă de protocol la Cotroceni! Covorul roșu strâns de angajați înainte de plecarea Suveranului Pontif

Citeste si: Papa în România 2019! Lunetiști pe acoperișul aeroportului! Măsuri de siguranță excepționale pentru vizita Suveranului Pontif

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

PAPA ÎN ROMÂNIA 2019! Astfel, Universitatea din Cluj este considerată a fi continuatoarea vechiului Colegiu Iezuit, înființat prin strădania teologului și diplomatului italian Antonio Possevino, instituție la care a învățat, printre alții și Nicolae Pătrașcu, fiul lui Mihai Viteazul. Încă de la înființare, Ordinul Iezuiților, acum reprezentat la cel mai înalt nivel al lumii catolice de Papa Francisc, s-a remarcat prin anumite trăsături specifice care l-au demarcat în mod durabil de restul ordinelor călugărești catolice, printre acestea numărându-se faptul că iezuiții au înființat școli la toate nivelurile. Iar unul dintre așezămintele culturale iezuite a fost înființat de Ștefan Báthory, principe al Transilvaniei și rege al Poloniei. Acesta a înființat, în 1581, Colegiul Iezuit din Cluj. Acesta a chemat la Cluj mai mulți profesori iezuiți din Italia, Germania și Polonia, care au constituit Colegiul Academic. Primul rector al Colegiului a fost călugărul iezuit de origine poloneză Jacob Wujek.

De altfel, Ordinul iezuit a avut mult de suferit în România, iar Societatea lui Isus a fost desființată în mai multe rânduri, de-a lungul istoriei. În România, Ordinul iezuit a fost interzis ultima dată în anul 1948, odată cu instaurarea regimului comunist. După evenimentele din decembrie 1989, iezuiții au reintrat în legalitate. Sediul Provinciei române a Societății lui Isus se află chiar în Cluj-Napoca.

 

Papa în România 2019. Papa Francisc, unul dintre cei mai iubiți oameni din lume

Papa Francisc este unul dintre cei mai iubiți oameni din lume, iar personalitatea sa marcantă l-a transformat într-unul dintre cei mai cunoscuți lideri politici și spirituali. „Să dăruim o pâine celui flămând și să-i ascultăm pe copii, pe săraci, pe toți cei cărora le e frică de viitor”. Cu astfel de mesaje, Papa Francisc a reușit să cucerească o lume întreagă, o lume care a început în ultimii ani să se îndepărteze de credință.

Papa în România 2019. Traseul vizitei Papei Francisc în țara noastră

Dacă în prima zi a vizitei sale în România, Papa se va afla în București, sâmbătă dimineață, Suveranul Pontif va pleca din București, cu avionul la Bacău. De acolo, se va deplasa cu mașina la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice. În jurul orei 17.00,  papa va ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași. La 17.30 face o vizită la catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le adresează cel de-al șaselea discurs al vizitei. În cursul serii, papa se întoarce cu avionul la București.

PAPA ÎN ROMÂNIA 2019! În cea de-a treia zi a vizitei sale în România, Papa Francisc va pleca de la București cu avionul, cu direcția Sibiu, de unde va merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, Papa va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj. De acolo, va pleca cu elicopterul la Sibiu, unde va avea loc ceremonia de rămas bun, după care se va urca în avionul care îl va duce la Roma.

Galerie foto 
Citește și:

Daniel a înjunghiat-o pe mama fiicelor lui până când ea și-a dat ultima suflare! Avea doar 26 de ani și era terorizată de luni bune de soț

Un tânăr în vârstă de 15 ani și-a dat foc: tatăl a făcut tot posibilul pentru a-l salva, însă a fost prea târziu

Accident tragic în Moldova! O fetiță de trei luni, botezată cu doar câteva ore înainte, a fost omorâtă de un bărbat sinucigaș

Primarul din Sadova a murit când se pregătea să sărbătorească! Eugen Safta s-a stins din viață în acest loc

Capitala zonei Moldova este afectată de COVID-19. Se închid restaurantele și cafenelele din Iași!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies