Papa în România 2019. Mesajul Papei Francisc pentru români, după ce a plecat din țara noastră

Papa Francisc a plecat astăzi din România. Sanctitatea Sa a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, la câteva minute după ce a plecat.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

Pentru România, vizita Papei Francisc a fost istorică! Suveranul Pontif a transmis un mesaj pentru români.

"Fecioara Maria să-şi întindă ocrotirea ei de mamă peste toţi cetăţenii României care, în decursul istoriei, şi-au pus întotdeauna încrederea în mijlocirea ei. Fecioarei Maria vă încredinţez pe voi toţi şi mă rog pentru ca ea să vă călăuzească pe calea credinţei. #ApostolicJourney", a scris Suveranul Pontif, pe Twitter.

La finalul vizitei, Papa Francisc s-a întâlnit cu membri ai comunității rrome din Cartierul ”Barbu Lăutaru”, la biserica sfințită care poartă hramul Sfântul Apostol Andrei şi Fericitul Episcop Ioan Suciu.

Papa Francisc a evocat, cu acest prilej, personalitatea episcopului martir Ioan Suciu, „care a ştiut să dea expresie, prin gesturi concrete, dorinţei lui Dumnezeu Tatăl de a se întâlni cu fiecare persoană, în prietenie şi împărtăşire”.

Citeste si: Semn divin. Un curcubeu a apărut pe cer, la Sibiu, la plecarea Papei din România - GALERIE FOTO

Citeste si: Papa în România 2019. Un student de 22 de ani, mesaj emoționant pentru Papa Francisc! ”Fac efortul să nu îmi fie ruşine şi nici teamă”

„Am totuşi o greutate pe inimă. Este greutatea discriminărilor, a segregărilor şi a maltratării suferite de comunităţile voastre. Istoria ne spune că nici creştinii şi nici chiar catolicii nu au fost străini de răul acesta atât de mare. Pentru aceasta aş vrea să vă cer iertare. Cer iertare, în numele Bisericii, Domnului şi vouă pentru momentele când, în decursul istoriei, v-am discriminat, maltratat sau v-am privit într-o manieră greşită, cu privirea lui Cain şi nu cu cea a lui Abel, şi nu am ştiut să vă recunoaştem, să vă preţuim şi să vă apărăm în specificitatea voastră”, a afirmat Sfântul Părinte.

Citeste si: Papa în România 2019. Ultima zi a vizitei Papei Francisc în țara noastră. Programul complet

„Pentru Cain nu contează fratele său. Prin indiferenţă alimentăm prejudecăţi şi instigăm la ură. De câte ori nu judecăm în mod nechibzuit, folosind cuvinte care rănesc cu atitudini care seamănă ură şi creează distanţe! Când cineva este lăsat în urmă, familia umană nu mai merge înainte. Nu suntem creştini pe deplin şi nici măcar umani dacă nu ştim să vedem persoana înainte de acţiunile sale, înainte de judecăţile şi prejudecăţile noastre. În istoria omenirii, există mereu atât Abel, cât şi Cain. Există mâna întinsă şi mâna care loveşte”, a spus Sanctitatea Sa, citat de Agerpres.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate