Papa în România 2019. Ultima zi a vizitei Papei Francisc în țara noastră. Programul complet

Papa în România 2019. Papa Francisc își încheie duminică vizita în România.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

fara descriere

UPDATE: Papa pe Câmpia Libertăţii: Aceste ţinuturi cunosc bine ceea ce înseamnă suferinţa oamenilor

Papa Francisc a afirmat duminică, pe Câmpia Libertăţii, de la Blaj, că aceste ţinuturi cunosc bine ceea ce înseamnă suferinţa oamenilor atunci când greutatea ideologiei sau regimului este mai puternică decât viaţa şi se pune deasupra a toate. " Voi aţi suferit din cauza discursurilor şi acţiunilor bazate pe discreditare, care duceau până la expulzarea şi distrugerea aceluia care nu putea să se apere", a spus Sanctitatea Sa în cadrul cermoniei de beatificare a celor 7 episcopi martiri. La finalul ceremoniei, Papa a primit o icoană reprezentându-i pe cei 7 episcopi.

"Aceste ţinuturi cunosc bine ceea ce înseamnă suferinţa oamenilor atunci când greutatea ideologiei sau regimului este mai puternică decât viaţa şi se pune deasupra a toate, ca normă a vieţii înseşi şi a credinţei persoanelor, când capacitatea de decizie, libertatea şi spaţiul pentru creativitate este redus şi de-a dreptul eliminate. Voi aţi suferit din cauza discursurilor şi acţiunilor bazate pe discreditare, care duceau până la expulzarea şi distrugerea aceluia care nu putea să se apere şi reduceau la tăcere vocile disonante. Îi avem în minte, în mod deosebit, pe cei şapte Episcopi Greco-catolici pe care am avut bucuria să-i proclam Fericiţi", a spus Suveranul Pontif, conform alba24.ro.

În faţa persecuţiei aprige din partea regimului, ei au dat dovadă de o credinţă şi de o iubire pentru poporul lor. Cu mare curaj şi tărie interioară au acceptat să fie supuşi la o dură detenţie şi la tot felul de cruzimi, decât să renege apartenenţa la iubita lor bierserică, a adăugat Papa Francisc.

"Aceşti Păstori, martiri ai credinţei, au recâştigat şi au lăsat poporul român o preţioasă moştenire pe  are o putem sintetiza în două cuvinte: libertate şi milostivenie", a spus Sfântul Părinte.

 

Papa în România 2019. Şapte episcopi greco-catolici martiri, reprezentanţi ai Bisericii Române Unite - Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu - vor fi beatificaţi în cadrul ceremoniei care va avea loc pe Câmpia Libertăţi de la Blaj, duminică, în ultima zi a vizitei Papei Francisc în România. Potrivit unei prime evaluări a Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019” la evenimentele publice ale Sanctităţii Sale de la Blaj sunt prezenţi, cu aproximativ două ore înaintea cermoniilor, 40.000 de pelerini.

fara descriere

Papa în România 2019. Papa Francisc a plecat duminică dimineaţă de la Nunţiatura Apostolică din Capitală, către Aeroportul "Henri Coandă", fiind aclamat de câteva zeci de persoane, pe care le-a salutat. De altfel, pe întreg drumul spre aeroport, Papa a fost salutat de trecători.

Citeste si: Papa în România 2019. Când va veni Sfârșitul Lumii? Răspunsul Suveranului Pontif

Suveranul Pontf i-a salutat şi le-a zâmbit celor care îl aclamau la ieşirea coloanei oficiale de la nunţiatură.

Papa va pleca spre Sibiu, de unde va merge cu o maşină la Blaj.

Papa în România 2019. Pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, Suveranul Pontif fa oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi martiri.

În jurul orei 17:00, Papa Francisc îşi încheie vizita în România, urmând să plece cu un avion Tarom care va decola de pe Aeroportul din Sibiu.

fara descriere

Papa în România 2019. Potirul şi Evanghelia unuia dintre episcopii martiri, PSS Valeriu Traian Frenţiu - datând din 1938 şi care s-au aflat în expoziţia dedicată Ierarhului din Cripta Catedralei "Sfântul Nicolae" din Oradea -  vor fi folosite la celebrarea euharistică oficiată de Papa Francisc.

Citeste si: Papa în România 2019. Mii de pelerini așteaptă în ploaia torențială sosirea Papei Francisc la Iași!

Pentru Liturghia de Beatificare a fost construit un tron arhieresc cu puternice semnificaţii spirituale şi simbolice, cel care l-a realizat fiind  Andu Mărginean, originar din Sibiu, absolvent al Universităţii de Artă Bucureşti.

fara descriere

Papa în România 2019. La ceremonia de la Blaj sunt aşteptaţi peste 50.000 de pelerini. Vor fi prezenţi şi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă, precum şi Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu.

Citeste si:

Citeste si: Papa în România 2019. Un student de 22 de ani, mesaj emoționant pentru Papa Francisc! ”Fac efortul să nu îmi fie ruşine şi nici teamă”

Papa în România 2019. Sfântul Părinte va sosi la Blaj după ora 10:00 şi va traversa principala arteră rutieră din oraş, Bulevardul Republicii, în drumul său spre Câmpia Libertăţii, unde, de la ora 11:00, va oficia Sfânta Liturghie cu beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri. Imediat după ceremonialul religios, Papa Francisc va putea fi salutat, după ora 13:00, în Piaţa 1848.

Suveranul Pontif va avea apoi o întâlnire cu comunitatea romă din Blaj, unde va rosti un discurs, ultimul al vizitei.

Corespondență Claudiu Mocan, de la Blaj, pentru Știrile Kanal D

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate