kanald.ro
Stiri
Papanași cu dulceață. Secretul care-i face pufoși
Papanași cu dulceață. Papanaşii cu smântână şi dulceaţă sunt un desert savuros, apreciat de mulți români.
Foto: Pinterest
O bucătăreasă din Bucovina a făcut publică reţeta tradiţională a papanaşilor cu brânză, smântână şi dulceaţă.
Ingrediente papanași cu dulceață:
- 500 grame brânză grasă de vaci
- 100 grame zahăr
- 2 ouă
- 1 linguriţă rasă de bicarbonat
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- 1 vârf de cuţit de sare
- 200 gr făină (plus 1-2 linguri)
- 300 grame smântână
- 200 grame dulceaţă
- 100 grame zahăr pudră (preferabil vanilat)
- 500-700 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare papanași cu dulceață:
Făina se cerne bine, apoi brânza de vaci se amestecă cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat și bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie.
Se adauga cele 200 de grame de făină și coaja de lămâie și se amestecă bine. În funcție de densitatea brânzei, doar daca este necesar, mai adăugați 1-2 linguri de făină.
Aluatul trebuie să fie moale, însă să se desprindă de pe mână.
Citeste si: Răsturnare de situație în cazul Ștefaniei Szabo. Ministrul Sănătății rupe tăcerea- kanald.ro
Citeste si: Dietă diabet. Ce alimente poți consuma dacă suferi de diabet
Citeste si: Deserturi de post! Cele mai delicioase rețete de prăjituri de post
Citeste si: Pâine de casă rețetă! Ingredientul care readuce gustul copilăriei în casa ta
Pe o suprafață se lucru se adaugă făină pudrată, după ce a fost curățat și uscat bine locul. Aluatul se împarte în 8 linguri de cocă pentru papanași și 8 lingurițe pentru capacul rotund al acestora.
Foto: bunute.ro
În mână se formează cele 8 discuri de cocă, iar cu degetul se face o gaură în fiecare, pentru a se obține orificiul central în cocă.
Rumeniţi câte 2 papanaşi deodată, în uleiul încins la temperatură mică.
Papanașii se prăjesc cam în 5-6 minute fiecare, însă timpul de rumenire depinde de dimensiunea papanașilor și de nivelul uleiului din vasul de prăjire.
Papanașii se scot din ulei și se lasă la scurs pe un prosop de hârtie. Papanașii cu dulceață se servesc cu dulceață și sâmântână, dar și cu zahor pudră pe deasupra.