kanald.ro
Actualitate
Pască de Paște fără aluat: Rețetă cu brânză și stafide
Pască de Paște fără aluat. Pasca se prepară de către gospodine în Joia Mare. În tradiție se spune că Pasca este pâinea cea mai aleasă a anului. Pe vremuri, în casele celor sărmani, care nu aveau brânză, se folosea o mână de mălai mărunțit bine, fiert în lapte dulce.
FOTO: Pinterest
Pască de Paște fără aluat. Cea mai răspândită formă pentru pască este cea rotundă, deoarece se crede că scutecele cu care a fost înfăşat pruncul Iisus au fost rotunde.
Pască de Paște fără aluat. Ingrediente:
600 g brânză de vaci grasă
100 g smântână
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri făină
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasă de la o lămâie mare
2 linguri esenţă de vanilie
o lingură cacao, pentru decor – opţional
Pască de Paște fără aluat. Mod de preparare:
Pască de Paște fără aluat.
Citeste si: Saramura olteneasca de pui cu mamaliga. Reteta cu pui de tara originara din zona Olteniei
Citeste si: Cum faci paine fara coacere si fara drojdie. Nu ai nevoie de cuptor. Reteta rara manastireasca
Albuşurile se bat spumă, într-un vas separat, iar când s-au întărit suficient, acestea se încorporează cu o spatulă în amestecul cu gălbenuş.
Pască de Paște fără aluat. Compoziţia se Pască se toarnă într-o formă rotundă unsă cu puţin unt. Aceasta se coace 45-50 de minute și se poate servi caldă sau rece, după preferinţă.