Pască de Paște fără aluat: Rețetă cu brânză și stafide

Pască de Paște fără aluat. Pasca se prepară de către gospodine în Joia Mare. În tradiție se spune că Pasca este pâinea cea mai aleasă a anului. Pe vremuri, în casele celor sărmani, care nu aveau brânză, se folosea o mână de mălai mărunțit bine, fiert în lapte dulce.

Distribuie pe:

 Pască de Paște fără aluat: Rețetă cu brânză și stafide


In articol:

FOTO: Pinterest  

Pască de Paște fără aluat. Cea mai răspândită formă pentru pască este cea rotundă, deoarece se crede că scutecele cu care a fost înfăşat pruncul Iisus au fost rotunde.

Pască de Paște fără aluat. Ingrediente:

600 g brânză de vaci grasă
100 g smântână
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri făină
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasă de la o lămâie mare
2 linguri esenţă de vanilie
o lingură cacao, pentru decor – opţional

 Pască de Paște fără aluat: Rețetă cu brânză și stafide

Pască de Paște fără aluat. Mod de preparare:

Pască de Paște fără aluat. Se încălzeşte cuptorul la 160 de grade Celsius. Ouăle se separă, iar gălbenuşurile şi zahărul se freacă bine cu untul şi un praf de sare. Se folosește un mixer și este gata când se topeşte zahărul. Se adaugă apoi brânza, smântâna, după care făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine totul, până scăpăm de cocoloaşe.

Citeste si: Cum poți prelungi termenul de valabilitate al produselor. Motivul pentru care brânza se învelește într-un prosop de hârtie îmbibat în oțet

Citeste si: Cum faci cartofi pai fara ulei, la cuptor. Sunt la fel de gustosi precum cartofii prajiti, dar mult mai sanatosi

Citeste si: Saramura olteneasca de pui cu mamaliga. Reteta cu pui de tara originara din zona Olteniei

Citeste si: Cum faci paine fara coacere si fara drojdie. Nu ai nevoie de cuptor. Reteta rara manastireasca

Albuşurile se bat spumă, într-un vas separat, iar când s-au întărit suficient, acestea se încorporează cu o spatulă în amestecul cu gălbenuş. Apoi adaugăm vanilia, coaja de lămâie şi se amestecă uşor. La final se pun stafidele.

Pască de Paște fără aluat. Compoziţia se Pască se toarnă într-o formă rotundă unsă cu puţin unt. Aceasta se coace 45-50 de minute și se poate servi caldă sau rece, după preferinţă.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate