
kanald.ro
Diverse
Saramura olteneasca de pui se serveste cu mamaliga.
Este o reteta care iese foarte gustoasa daca este pregatita cu carne de pui de tara. Preparatul este originar din zona Olteniei. Reteta lui Mircea Dinescu de saramura olteneasca de pui.
Saramura olteneasca de pui de tara a fost pregatita de Mircea Dinescu.
Citeste si: Saramura de peste, un deliciu indiferent de sezon! Pregateste-o acasa, ca un adevarat bucatar!
Citeste si: Chiftelele saracului. Reteta senzationala a lui Mircea Dinescu: chiftele cu cartofi si varza murata
Citeste si: Tocăniță pentru oameni deștepți. Cum se pregătește rețeta care e gata în doar 20 de minute
Ingrediente saramura de pui:
un pui de tara
2 ardei capia copti
6 ardei iuti copti
5 rosii coapte
5-6 capatani de usturoi
coriandru
cimbru
sare
piper
Mod de preparare saramura olteneasca de pui de tara:
Puiul de tara se portioneaza, se unge cu putin ulei si se pune pe gratar pana capata crusta.
Capatanile de usturoi intregi, mangaiate cu ulei, se asaza si ele pe gratar si se lasa sa se coaca.
Intr-o cratita cu apa, puneti ardeii coptii, rosiile, bucatile de pui luate de pe gratar. Usturoiul copt se curata de coaja, se zdrobeste si se adauga in cratita cu saramura. Se lasa pe foc pana cand apa incepe sa scada si zeama se transforma intr-un sos un pic mai gros.
Citeste si: Chiftele de post cu cartofi si orez. Reteta de post de chiftele de cartofi si orez
Citeste si: Reteta de post: parjoale de cartofi ca la bunica
Citeste si: Chiftele la cuptor. Reteta de post de chiftelute pufoase cu legume
Saramura olteneasca de pui se serveste cu mamaliga calda.
Saramura de peste, un preparat indragit de romani.
Ingrediente:
7 pastravi (mai mici; cca 1.5
Mod de preparare:
Se face foc sub gratar. Cand focul se domoleste, dar jarul e inca puternic se pun ardeii, rosiile si ardeii iuti pe gratar.
Se coc pe toate partile pana au pete rumene peste tot. Se scot intr-un vas, se presara cu sare, se acopera cu folie si se lasa sa se racoreasca.Intre timp se curata pestii si se ung bine cu ulei pe ambele parti. Gratarul se curata foarte bine cu o perie de sarma, apoi se greseaza bine cu o bucata de slanina. Daca vi se pare ca gratarul nu e bine uns puteti sa-l ungeti si cu ulei.
Asezati pestii pe gratar si coaceti-i pana se rumenesc. Nu-i miscati pe gratar pana pielea nu e crocanta. Intoarceti-i si prajiti-i pe a doua parte la fel.
Intre timp curatati legumele coapte de coaja, seminte si cotoare. Taiati-le cubulete mici, retinand sucul de la ele.
Citeste si: Greselile mari pe care le faci atunci cand gatesti supa sau ciorba. 5 greseli de evitat in bucatarie
Citeste si: Paine facuta in casa, fara dospire, fara framantare. Cea mai simpla reteta de paine
Citeste si: Orezul saracului. Desert de post gata imediat: Budinca de orez
Puneti legumele tocate (cu tot cu sucul lasat) impreuna cu cimbru, dafin, sare, piper dupa gust si 2.5 cani de apa la fiert. Lasati sa fiarba 5 minute de la primul clocot.
Striviti usturoiul si frecati-l bine cu ulei pana devine ca o maioneza. Turnati maioneza in saramura. Mai fierbeti 2 minute.
Scoateti cimbru si foile de dafin din saramura. Adaugati otet dupa gust (am pus 3 lingurite) si dregeti de sare.
Puneti pestii copti intr-un vas incapator. Presarati-i cu patrunjel tocat fin. Turnati saramura peste ei. Acoperiti vasul si lasati sa stea pana puneti de o mamaliga buna.
Serviti saramura de peste cu mamaliguta.