
kanald.ro
Paște 2022. Cum scapi de mirosul de miel atunci când pregătești friptura de Paște
Diverse
Iată ce sfaturi trebuie să urmezi pentru a scăpa de mirosul neplăcut al cărnii de miel și pentru a obține o friptură de Paște perfectă!
Cu ocazia Paștelui, friptura de miel este nelipsită de pe mesele românilor, carnea de miel fiind la mare căutare în această perioadă. Însă multe gospodine întâmpină o problemă atunci când pregătesc friptura și anume, mirosul specific al cărnii de miel, ce poate fi neplăcut pentru mulți.
Soluția pentru o carne fără miros neplăcut este ca mielul să fie tânăr, crescut cu iarbă și să cântărească în jur de 12-15 kilograme.
Citeste si: O nouă alertă de gaz în România! Un întreg bloc a fost evacuat în urmă cu puțin timp- kanald.ro
Paște 2022. Cum scapi de mirosul de miel atunci când pregătești friptura de Paște
Un alt secret este marinarea cărnii de miel în lapte clocotit, până se răcește și împănată cu diverse condimente, să fie pusă la cuptor.
Citeste si: Postul Paştelui 2022. Ce este NU ai voie să faci în Postul Mare, timp de 40 de zile
În plus, eficient mai este și vinul rosu cu usturoi. Carnea de miel trebuie să stea peste noapte, în acest vin înainte de a fi pusă la cuptor.
Pentru o friptură fragedă și fără miros neplăcut, feliile de carne trebuie să fie curățate foarte bine de grăsime, deoarece aceasta are mirosul de miel specific.
Apoi, acestea trebuie stropite din plin cu suc de lămâie și sare grunjoasă.Carnea de miel trebuie să stea la marinat cel puțin 5 ore înainte de a fi pregătită termic. Baițul pentru friptură poate fi pe bază de vin, lămâie, oțet de mere și condimente puternice precum cimbru, rozmarin, usturoi, ceapă verde, piper negru sau ghimbir.
Iată ce rețetă trebuie să urmezi pentru a obține o friptură de miel delicioasă, cu care să-i impresionezi pe cei dragi la masa de Paște!
Se curăță cu grijă pulpa de miel de pielițele argintii și grăsimea de la suprafață. Se spală bine lămâia cu apă caldă, se zvântă și se rade partea galbenă a cojii. Se curăță usturoiul. Se adaugă în vasul blenderului iaurtul, coaja de lămâie, corinadrul, sarea, piper măcinat după gust, cățeii de usturoi, uleiul de măsline și se mixează până când usturoiul e complet zdrobit. Se adaugă zeama de lămâie și se omogenizează.
Citeste si: Paște 2022. Ce nu trebuie să lipsească de la masa de Paște
Se pune pulpa de miel într-o pungă mare și se toarnă deasupra sosul de iaurt rămas. Se leagă punga așa încât să reținem înăuntru cât mai puțin aer, se masează pulpa ca să ajungă marinada peste tot și se dă la frigider pentru 8 ore.
A doua zi, se scoate punga cu mielul din frigider și se lasă să revină la temperatura bucătăriei. Se pornește cuptorul și se fixează la 190°C. Se așează un grătar potrivit ca dimensiuni deasupra tăvii și pe grătar, pulpa de miel bine scursă de marinadă. Se gătește timp de 1 oră-1 oră și 1/4, în funcție de frăgezimea cărnii și de gradul de gătire dorit. La jumătatea timpului de gătire se poate întoarce pulpa de miel pe partea cealaltă ca să se rumenească uniform. Pulpa de miel odată friptă se lasă să se odihnească timp de 15-20 de minute înainte de servire.