Pensii 2019. Câți bani are un român în contul de pensie Pilonul II

Pensii 2019. Autoritatea de Supraveghere Financiară susține că pensiile private Pilon II au ajuns la active totale în valoare de 55,14 miliarde de lei în primul semestru al anului.

Distribuie pe:

Pensii 2019. Câți bani are un român în contul de pensie Pilonul II

In articol:

Acestea sunt cu 26,15% peste nivelul corespunzător din anul 2018, cu un echivalent în acest moment 11,64 miliarde de euro.

Pensii 2019. Un român are 7.600 de lei în contul de pensie Pilonul II

Potrivit Autoritatea de Supraveghere Financiară reiese că la 30 iunie 2019 erau înregistrați 7,34 milioane de participanți la Pilonul II de pensie, cu aproape 1,26% mai mult față de sfârșitul anului 2018. De asemenea, la sfârșitul lunii iunie, valoarea medie a unui cont în sistemul pensiilor administrate privat era de 7.631 lei, cu 14,39% mai mult față de sfârșitul anului trecut.

Citeste si: Ce pensie are Viorel Lis. Oana Lis a spus că nu o duc deloc bine din punct de vedere financiar: „Nu e umilitor?”

Citeste si: Câştigurile lui Ion Caramitru s-au dublat în doar un an! Actorul care câştigă peste 13.000 de euro pe lună e acuzat că îşi bagă în buzunar 10% din încasările spectacolelor profitabile!

Citeste si: Pensiile cresc substanțial de la 1 septembrie! Cu cât se măresc

„Activele fondurilor de pensii private au depăşit nivelul de 12 miliarde de euro la finalul semestrului I al anului curent şi au ajuns la o pondere de 5,8% în PIB. Fondurile de pensii private sunt investitori instituţionali importanţi în economie, iar investiţiile realizate prin BVB au contribuit, alături de alţi investitori instituţionali, la promovarea Bursei de la Bucureşti la statutul de piaţă emergentă de către agenţia FTSE Russell”, a declarat vicepreşedintele ASF, Dan Armeanu.

Pensii 2019. Ce reprezintă Pilonul II de pensii

Pensii 2019. Pilonul II de pensii a fost introdus în mod obligatoriu, în anul 2008, pentru toți angajații care aveau la acel moment până-n 35 de ani și opțional pentru cei care aveau între 35 și 45 de ani.

Pensii 2019. Câți bani are un român în contul de pensie Pilonul II

Ce reprezintă Pilonul I de pensii

Pilonul I de pensii reprezinta pensia pe care o persoană o primește de la stat, iar contribuția la acest pilon este una obligatorie.

Ce reprezintă Pilonul III de pensii

Aceasta este pensia facultativa si este destinată creșterii resurselor financiare din momentul pensionării. Pentru acest pilon nu există limită de vârstă, iar contribuția poate fi de până la 15% din veniturile brute realizate în fiecare lună.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate