Plăcintă dobrogeană. Cea mai simplă rețetă

Plăcintă dobrogeană este o gustare apreciată de mulți români, savuroasă și ușor de preparat. Iată cum se prepară.

Distribuie pe:

Plăcintă dobrogeană. Cea mai simplă rețetă


In articol:

FOTO: femina.ro

Plăcintă dobrogeană este o gustare apreciată de mulți români, savuroasă și ușor de preparat. Iată cât de ușor se prepară.

Plăcintă dobrogeană. Ingrediente

  • 4 ouă
  • 500 g smântână
  • 300 g unt
  • 1 pachet de foi de plăcintă – într-o pungă sunt 10,12 bucăți
  • 500 g brânză telemea

Plăcintă dobrogeană. Cea mai simplă rețetă

Plăcintă dobrogeană. Mod de preparare

Plăcintă dobrogeană. Foile de plăcintă se decongelează, fiind lăsate la temperatura camerei. Între timp, brânza este dată prin răzătoare.

Topim untul și îl lasăm se se răcească, după care se ia câte o foaie de plăcinte, se întinde pe masa de gătit și se unge cu unt. Peste ea mai adăugați o foaie, se unge și aceasta cu unt, apoi peste cele două puneți un strat subțire de smântănă și încă un strat generos de brânză.

Citeste si: Rețeta pentru cele mai pufoase clătite. Secretul: un strop de bere!

Citeste si: Rețeta domnitorilor români. Toate secretele despre mămăligă, scrise cu peniță de aur

Citeste si: Cartofi ţărăneşti. Cum se prepară corect pentru a ieși delicioși. O rețetă foarte veche

Citeste si: Micii cârciumarului Ionescu din cârciuma de pe Covaci, vestiți în toată țara! Rețeta originală a mititeilor lui Păstorel

Plăcintă dobrogeană. Foaia se rulează până faceți un sul, apoi îndesați sulul, ca și cum ar fi un acordeon desfășurat. Repetați această procedură cu toate foile din pachet, apoi puneți-le într-o tavă unsă cu ulei. Sulurile se pun în tavă, așezate unul lângă altul. Untul topit care a mai rămas trebuie folosit pentru ungerea întregii plăcinte realizate din suluri compacte.

Plăcintă dobrogeană. Într-un castron se bat cele patru ouă, după care se împrăștie uniform cu ajutorul unei pensule. Aveț grijă să nu există vreun loc neacoperit de ou. Înțepați rulourile cu o furculiță. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la tem. 200 de grade, timp de aproximativ 30-40 de minute.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate