Stiri

Poliţia Română, semnal de alarmă pentru toţi şoferii: ”Nu porniţi la drum...”

Iarna a pus stăpânire pe mai multe judeţe ale ţării, iar după ce zăpada s-a aşternut, Poliţia Română a tras un semnal de alarmă pentru şoferii care pornesc la drum.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: T.S.


Poliţia Română, semnal de alarmă pentru toţi şoferii: ”Nu porniţi la drum...”
 
 
În urmă cu puţin timp, pe pagina de socializare a Poliţiei Române, a apărut un mesaj prin care li se atrage atenţia şoferilor să nu pornească la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător, întrucât se circulă în condiţii de iarnă.
 
”Vă informăm că, în foarte multe judeţe ale ţării, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă, motiv pentru care vă sfătuim să nu porniţi la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător.
 
Adaptaţi viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, nu bruscaţi comenzile maşinii şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru a preveni producerea de evenimente rutiere.
 
Reamintim că până astăzi, la ora 16:00, există în vigoare o informare meteo de vreme nefavorabilă (intensificări ale vântului şi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare).
Recomandăm astfel participanţilor la trafic ca atunci când circulă în condiţii de vânt puternic, să aibă în vedere că rafalele laterale pot modifica ţinuta de drum a autoturismelor, cu atât mai mult cu cât viteza de deplasare este mai mare.
 
Totodată, este indicat să sporească atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi să evite evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.”, este mesajul făcut public de autorităţi.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune