Polițistul care a lovit-o pe Raisa se afla sau nu în misiune? Reacția șefului Poliției Capitalei: „Nimic din ceea ce spunem sau facem nu o readuce la viață”

Bogdan Berechet, șeful Poliției Române, noi explicații în ceea ce privește accidentul care a îngrozit întreaga țară.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Șeful Poliției Capitalei a susținut ieri o conferință de presă, unde a dat mai multe detalii despre situația în care se află agentul de poliție de la Secția 5, care a lovit pe trecerea de pietoni două copile, iar una dintre ele a decedat. De la fața locului, martorii oculari au povestit tot felul de detalii care mai de care mai controversate și mai șocante, iar anchetatorii trebuie să steabilească cu exactitatea circumstanțele producerii

acidentului rutier. 

Neoficial, polițistul este anchetat de procurori într-un dosar de ucidere din culpă în cazul Raisei și de vătămare corporală din culpă în cazul celeilalte fete. De la fața locului, oamenii spun că autospeciala avea viteză foarte mare, lucru confirmat chiar și de camerele de supraveghere amplasate în zonă, care au surprins întregul moment. Mai mult, se pare că acesta nu se afla într-o misiune urgentă, spune chiar Bogdan Berechet. 

„În ceea ce privește informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a transmis informații eronate cum că polițistul era în misiune, iar procurorul care a făcut astăzi declarații a afirmat că polițistul nu era în misiune, doresc să clarificăm această situație, respectiv faptul că polițiștii se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului. Declarațiile domnului procuror se refereau la faptul că din anchetă a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă.

Noi am informat că polițistul se află în misiune desfășurând activități specifice polițienești. A fost trimis pentru îndeplinirea mai multor atribuțiuni de serviciu de către șeful său ”, a explicat șeful Poliției Capitalei.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Agentul de poliție a fost plasat sub control judiciar 

Prima măsură pe care au dispus-o autoritățile în acest caz au fost să-l plaseze pe bărbat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Anchetatorii așteaptă acum expertiza maşinii pe care acesta a condus-o, dar şi rezultatele expertizei medico-legale a Raisei. Imediat după accident, bărbatul a coborât din mașină, dar nu i-a acordat primul ajutor copilei și, potrivit martorilor, nu ar fi sunat la salvare, ci și-ar fi anunțat colegii de greșeala comisă. 

Citeste si: Prima reacție a polițistului care a lovit-o mortal pe Raisa: „Pur şi simplu am văzut-o pe capotă”. Ce s-a întâmplat cu bărbatul după audieri

"Toate imaginile cu atitudinea polițistului au fost puse la dispoziție în ancheta care este desfășurată de către procurorul de caz, urmând să se pronunțe cu privire la modalitatea și atitudinea polițistului față de victimă", mai spune Bogdan Berechet. 

Mai mult, ei trebuie să afle și dacă acesta avea semnalele luminoase aprinse, așa cum susține. Totodată, șeful poliției capitalei spune că polițiștii aflați în deplasare trebuie să informeze dispeceratele dacă au nevoie să folosească semnalele sonore.

Citeste si: Coincidență bizară în cazul morții Raisei! Mesajul care prevestea tragedia. Ce a scris mama fetei înainte de accident: "Dacă nu se asigură, atunci pietonul moare"

"Din păcate, nimic din ceea ce spunem sau facem nu o readuce la viață pe Raisa, însă polițiștii vor continua ancheta desfășurată de procuror și vor pune la dispoziție toate datele pentru clarificarea rapidă a situației. Ca și măsură urmează să intre în vigoare o dispoziție pe care am transmis-o deja tuturor subunităților, ca în momentul în care este necesară deplasarea în regim prioritar, acest fapt să fie comunicat prin stația radio către toți dispecerii pentru a se cunoaște la orice moment modalitatea și condițiile în care se deplasează autospecialele de poliție. Cer tuturor polițiștilor din Capitală să respecte jurământul de credință legile și normele în vigoare astfel încât o astfel de tragedie să nu se mai întâmple", a adăgat şeful Poliţiei Capitalei.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies