Poți merge la părinți de Paști? Ce spune poliția!

Ce spun autoritatile despre vizitele la parinti in ziua de Paste, in contextul pandemiei de coronavirus

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Poți merge la părinți de Paști? Ce spune poliția!


In articol:

Se apropie sărbătorile de Paște și mulți ar vrea să își viziteze părinții la țară în această perioadă. Legal este posibil, dar scopul vizitei este acela de a duce unele alimente. Dar, trebuie păstrată distanța, pentru că bătrânii sunt vulnerabili la noul coronavirus, pe care copiii lor l-ar putea avea, chiar dacă nu au simptome.

Poți merge la părinți de Paști? Ce spune poliția!

Iată ce a comunicat Poliția Română pe această temă: "Mult nu mai este și o să urmeze întrebări de genul: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște? Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să ai asupra ta cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște".

Citeste si: Medicii din Deva, epuizați de lupta împotriva coronavirus: „Sunt aproximativ 100 de cadre medicale în Spitalul Judeţean care lucrează de 10 zile, 24 de ore din 24”

Citeste si: Povestea emoționantă a unui medic de senzație! Are 80 de ani și lucrează într-un spital de provincie: ”Nu m-am gândit să plec din spital”

Citeste si: Dr. Monica Pop a răbufnit în plină pandemie de coronavirus: „Înșelătorii ordinare, nu credeți! Niște nemernici care profită în mod josnic” Despre cine este vorba?

Cu alte cuvinte, o vizită scurtă, cu măsuri de siguranță, ar fi permisă. Autoritățile se tem însă ca prea multă socializare în zilele de Paște să nu dăuneze și să avem un vârf al epidemiei la o săptămână - două după, când ar apărea simptomele noilor infectați.

Citește mai mult pe Pandurul 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate