Povestea impresionantă a lui Mata Hari, una dintre cele mai celebre spioane din lume. Cum și-a folosit frumusețea pentru a obține secrete de la bărbați importanți

Mata Hari a rămas în istorie ca cea mai celebră spioană din lume, care s-a folosit de arta seducției pentru a obține informații secrete în timpul Primul Război Mondial.

Povestea impresionantă a lui Mata Hari, una dintre cele mai celebre spioane din lume
Mata Hari[Sursa foto: wikipedia.ro]
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Mata Hari a fost una dintre cele mai celebre spioane din lume, care a intrat în istorie datorită artei de seducție pe care o deținea. Aceasta a fost spion în primul Război Mondial.

Povestea impresionantă a lui Mata Hari, una dintre cele mai celebre spioane din lume

Mata Hari, pe numele real Margaretha Geertruida Zelle, s-a născut în 1876, în Olanda. La 14 ani s-a înscris la școala unei mănăstiri pentru a învăța bunele maniere și arta gospodăriei, însă doi mai târziu, tânăra olandeză este exmatriculată pentru seducerea directorului instituției.

Citeste si: Se împlinesc 76 de ani de la Hiroshima. Zeci de mii de oameni au murit în primul bombardament atomic din istorie

Peste doi ani, la vârsta de 18 ani, Mata Hari s-a măritat cu un căpitan influent din armata colonială olandeză, iar în 1897, s-au mutat împreună în Insula Java, unde a dat naștere la doi copii, și tot aici a fost pentru prima data când a auzit de numele Mata Hari, pe care l-a preluat.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

În următorii șapte ani, aceasta a continuat să adopte viața unei soții din clasa colonială superioară, dar era conștientă de propria ei frumusețe și de faptul că putea avea orice bărbat și-ar fi dorit.

În tot timpul în care aceasta a stat pe Insula Java, a avut multe relații extraconjugale, pe care soțul ei i le-a tolerat, iar la întoarcerea în Olanda, cei doi au decis să divorțeze.

În anul 1902, Margaretha s-a decis să practice dansul, ceea ce-și dorise dintotdeauna, până a aflat că la Paris exista un public amator de stilul de dansuri provocatoare la care visa ea, astfel că, în anul 1905, se decide să se mute în capitala franceză, unde a adoptat numele de Mata Hari.

Povestea impresionantă a lui Mata Hari, una dintre cele mai celebre spioane din lume

După divorțul, Margaretha a continuat să aibe o mulțime de amanți, majoritatea ofițeri, dar după pornirea Primului Război Mondial, acest stil de viață nu îi mai oferea multe avantaje, iar în anul 1916 a

decis să se întoarcă în Olanda.

Întoarsă în țara natală, a început să practice spionajul, și a reușit să cucerească un diplomat german. Acesta a obținut de la Mata Hari detalii despre dispunerea armatei franceze în două locuri, și anume la Somme, unde germanii se așteptau la o ofensivă anglo-franceză, și la Verdun, care fusese puternic fortificat.

Citeste si: Arcul de Triumf, deschis pentru vizitatori. Vezi în ce interval orar poți vizita monumentul istoric

La scurt timp, francezii au bănuit-o pe Mata Hari de spionaj, și că cu ajutorul seducției a reușit să scoată de la ofițerii francezi informații secrete despre armata Franței. În 1917, este denunțată autorităților franceze, iar la întoarcerea la Paris cu scopul de a-i transmite unui ofițer german informații despre dispunerea francezilor este arestată. Mata Hari a fost judecată, condamnată la moarte și executată prin împușcare pe 15 octombrie 1917.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Florin Salam este cel mai scump artist din România! Chitaristul lui a scăpat informația: ”Face banii ăștia în doar câteva ore”! Cât câștigă ceilalți interpreți?

Fiica lui Florin Salam, despre criticile pe care le-a primit pentru că a rămas însărcinată la o vârstă fragedă: "Nu m-a interesat părerea oamenilor răutăcioși"

Ministrul Educației, veste tristă pentru elevi! Se taie din vacanța de iarnă

Horoscop 27 Octombrie 2021: pe nativii Capricorn îi așteaptă o perioadă plină de surprize, Săgetătorii câștigă respectul oamenilor

Pfizer a luat o decizie mondială. Cât va fi valabil vaccinul? E definitiv

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies