Povestea mașinii accidentate cu care Florin Condurățeanu a circulat în ultimii ani din viață! Adevărul despre pensia încasată după 40 de ani de muncă de ”patriarhul jurnaliștilor”!

Florin Condurățeanu, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști români din ”garda veche” a murit la 71 de ani. Ce pensie primea acesta, după peste 40 de activitate?

Florin Condurățeanu
Florin Condurățeanu s-a stins din viață la 71 de ani
Autor: Radu Constantin

In articol:

Florin Condurățeanu, un adevărat mentor al multor jurnaliști de valoare din România, a lucrat în presa scrisă și televiziune mai bine de 40 de ani. Deși era încă în activitate și avea colaborări cu câteva trusturi de presă, Condurățeanu încasa și pensie de la Statul Român.

Condurățeanu trăia decent dar nu a strâns averi

Conform unei declarații de avere pe care Florin Condurățeanu a completat-o în 2015, pe vremea când făcea parte din Consiliul de Administrație a Televiziunii Române, acesta încasa anual 31.200 lei, adică 2.600 lei pe lună. De atunci și până azi, punctul de pensie a crescut de la 871 lei la 1.442 lei, ceea ce înseamnă că și venitul jurnalistului ajunsese la aproximativ 4.000 de lei pe lună. Restul veniturilor proveneau din drepturi de autor, care în 2015 erau de 20.400 de lei pe an. Conform ultimei declarații de avere, Condurățeanu nu deținea în nume propriu bunuri de valoare sau proprietăți, cu excepția unei case moștenite în Predeal și a unui automobil Dacia 1310 break. Totuși, în ultimii ani, jurnalistul a circulat cu o Skoda Fabia de culoare albă lovită la bara din spate și nereparată.

Condurățeanu le-a povestit colegilor că mașina a fost lovită într-un accident care nu a fost din vina lui, în 2012, și că de atunci a tot încercat să meargă cu ea la reparat, însă nu a avut timp pentru că era mereu pe la filmări. 

Florin Condurățeanu
Mașina cu care a circulat Florin Condurățeanu

Florin Condurățeanu a fost editorialist la Jurnalul și a publicat ultimul lui articol chiar luni dimineața, în ziua în care a decedat.

El colabora și cu mai multe televiziuni. Jurnalistul a devenit celebru la nivel național în perioada în care a lucrat alături de Dan Diaconescu la OTV.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Citeste si: Florin Condurățeanu, ultima apariție tv! Nimeni nu se aștepta la ce a urmat

A murit în brațele fiului său

Condurățeanu a intrat în presă înainte de 1989, la Flacăra, după care a trecut pe la Curierul Național, Jurnalul Național, Tele 7 ABC, OTV, Antena 2, Etno TV, Antena 1, Antena Stars sau România TV. În ultimii ani, el a realizat mai multe talk-show-uri și emisiuni din domeniul medical.

Citeste si: Florin Condurățeanu a murit în brațele fiului său! Gestul pe care l-a făcut în ultimele clipe de viață

”L-am sunat pe Răzvan (fiul jurnalistului) și mi-a confirmat că i-a murit în brațe. De la muncă i s-a făcut rău sau tocmai venise de la muncă. Cred că suntem șocați toți și va fi tare greu să ne revenim. Eu pot să spun ce a fost pentru mine Florin Condurățeanu: un patriarh al jurnaliștilor. Să-l păstrăm în memoria noastră așa cum a fost, un mare jurnalist, un mare om”, a declarat Ecaterina Andronescu la România TV.  

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Jurnalistul Florin Condurăţeanu a murit la vârsta de 71 de ani

Gigi Becali il regreta pe Vadim Tudor: "Candidatura mea la PRM a fost un troc politic. Nu ii datorez nimic"

Camelia Mitoșeru, declarații dureroase despre operația prin care a trecut: „Pusesem bani deoparte pentru mormânt”

Oana Cuzino a renunțat la emisiunea „Ce se întâmplă, doctore?”

Veste ȘOC despre CAPATOS! Anunțul cutremurător a venit CHIAR ACUM

Mirela Vaida pleacă de la Antena 1. De ce a luat această decizie și unde merge. A vrut să știe toată lumea de la ea

Bombă! Adevărul despre Toni Iuruc. Poate fi dovada unei despărțiri? Ce ascunde „omul de afaceri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies